Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Σαν σήμερα, Αμερικανικό αεροπλανοφόρο βύθισε τουρκικό αντιτορπιλικό


Σαν σήμερα, 1η Οκτωβρίου 1992, το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο Σαρατόγκα, εκτόξευσε τορπίλη κατά τουρκικού αντιτορπιλικού, το οποίο και βύθισε! Διαβάστε στο planet-greece τι έγινε....



Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «Σαρατόγκα» έβαλλε κατά λάθος εναντίον ενός τουρκικού αντιτορπιλικού, με το οποίο συμμετείχε σε άσκηση στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 9 τούρκοι ναύτες.

Το σύγχρονο αεροπλανοφόρο Σαρατόγκα (USS SARATOGA CV-60) είναι το δεύτερο που ναυπηγήθηκε αμέσως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο για λογαριασμό του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και ανήκει στη Κλάση Φόρεσταλ.

Τη ναυπήγησή του ανέλαβαν τα ναυπηγεία New York Naval Shipyard που ναυπήγησαν και το τέταρτο της ίδιας κλάσης αεροπλανοφόρο Ανεξαρτησία. Η ναυπήγησή του ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου του 1952 (ημερομηνία που τέθηκε η τρόπιδα), καθελκύσθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 1955 και εντάχθηκε στη δύναμη του αμερικανικού ναυτικού στις 14 Απριλίου του 1956.

Στις 20 Αυγούστου 1994 αποσύρθηκε από την ενεργό υπηρεσία και έκτοτε παραμένει παροπλισμένο, στη Φλόριδα, τελείως απογυμνομένο οπλισμού και υπερκατασκευών σε αναμονή διάθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.