Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Θέλει και την ΕΒΖ ο Σαββίδης


Μετά τον ΠΑΟΚ, ο Ίαν Σαββίδης ετοιμάζεται να χτυπήσει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης...



«Παιχνίδι» για τρεις αναμένεται να εξελιχθεί ο νέος διαγωνισμός που έχει σε εξέλιξη η υπό εκκαθάριση ATEbank, για την εκχώρηση του 82,33% των μετοχών που κατέχει στην εισηγμένη Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) Α.Ε.

Παρότι στη λίστα με τους διεκδικητές του πωλούμενου «πακέτου» περιλαμβάνονται 10 «μνηστήρες», οι διαθέσιμες πληροφορίες, για την ταυτότητά τους, συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι ρόλο «φαβορί» στη διαδικασία μπορούν να διαδραματίσουν μόνον η γαλλική συνεταιριστική Crystal Union, η πολωνική Polski Cukier και το σχήμα με το οποίο μπαίνει στη «μάχη» ο ομογενής επιχειρηματίας από τη Ρωσία, Ιβάν Σαββίδης.

Οι Γάλλοι, που αποτελούν και τη μεγάλη έκπληξη, είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ζάχαρης στην Ευρώπη και προφανώς διαθέτουν το εκτόπισμα, εφόσον το επιδιώκουν πραγματικά, να αποκτήσουν την ελληνική ζαχαροβιομηχανία. Η πολωνική Polski Cukier μπορεί να μην έχει το βεληνεκές της Crystal Union, αλλά έχει αποδείξει, με τη συνεπή της στάση, ότι θέλει να... βάλει πόδι στην ελληνική αγορά ζάχαρης και δια της πλαγίας και στη σερβική.

Ι. Σαββίδης
Το ρόλο του «άγνωστου Χ» στην εξίσωση αναμένεται να παίξει ο απρόβλεπτος Ι. Σαββίδης, ο οποίος διαθέτει τα κεφάλαια για μία τέτοια κίνηση και φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να ανοίξει «μπίζνες» στην Ελλάδα.

Μεγάλο όνομα, βέβαια, μπορεί να θεωρηθεί και η ιταλική SFIR, όμως όπως έγινε γνωστό στην «Η» το πιο πιθανό είναι οι Ιταλοί να επιδιώκουν να πάρουν εκ των έσω πληροφορίες για την ΕΒΖ, με την οποία είναι ανταγωνιστές στη Σερβία. Από εκεί και πέρα, «αουτσάιντερ» είναι η ελληνική Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία, η βουλγαρική Litex Commerce και η σερβική Sunoco DOO Novi Sad, που μετείχαν και στον προηγούμενο διαγωνισμό, ενώ ούτε και οι υπόλοιπες τρεις διεκδικήτριες (σ. σ. δεν έχει γνωστή η ταυτότητά τους) δημιουργούν προσδοκίες, καθώς προέρχονται από μικρές εμπορικές εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.