Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Μαζικές απολύσεις από την ισπανική θυγατρική της Vodafone


Ο όμιλος κινητής τηλεφωνίας Vodafone σχεδιάζει να καταργήσει 650 θέσεις εργασίας στην θυγατρική της στην Ισπανία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα στη Μαδρίτη συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων στην επιχείρηση, σημειώνοντας πως ο αριθμός αυτός είναι χαμηλότερος από τον προσδοκώμενο, που έφθανε...

τις 1.000!!!

Η Vodafone, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, πραγματοποιεί μια διαβούλευση με τα συνδικάτα για την μείωση του προσωπικού της στην Ισπανία —που συνολικά φθάνει τους 4.000 εργαζομένους—, καθώς υφίσταται απώλειες λόγω του ανταγωνισμού από εταιρίες χαμηλού κόστους όπως η Yoigo και πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών με ενοικιαζόμενες υποδομές και χωρητικότητα κυκλωμάτων και εικονικά δίκτυα.

"Η εταιρεία καθιστά σαφές ότι θα προχωρήσει στην κατάργηση θέσεων εργασίας, με ή χωρίς μια συμφωνία" ανέφεραν συνδικαλιστές έπειτα από μια συνάντησή τους με εκπροσώπους της Vodafone.

Η εταιρεία ανέφερε ότι δεν θα κάνει επίσημα σχόλια πριν από την 14η Φεβρουαρίου, όταν προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες.

Το Νοέμβριο, η εταιρεία μείωσε με επίσημες ανακοινώσεις της την αξία των θυγατρικών της στην Ισπανία και στην Ιταλία κατά σχεδόν 6 δισεκατομμύρια αγγλικές λίρες, ενώ τα έσοδα της θυγατρικής της Vodafone στην Ισπανία μειώθηκαν 11% τους πρώτους 9 μήνες του 2012.

Η Vodafone υιοθέτησε την πρακτική της Telefonica και τον Απρίλιο πέρυσι κατήργησε την επιδότηση στα smartphones, λίγους μήνες αργότερα ωστόσο τις επανέφερε, αφού στο μεταξύ είχε απολέσει πάνω από 1 εκατομμύριο συνδέσεις.

Πέραν των 650 θέσεων εργασίας που θέλει να καταργήσει άμεσα, η διοίκηση της Vodafone θέλει να υποκαταστήσει άλλες 130 αναθέτοντας τα καθήκοντα αυτών που τις καλύπτουν σε εξωτερικούς προμηθευτές, αλλά και να μεταβάλλει τους όρους απασχόλησης —μειώσεις μισθών, αλλαγή ωραρίου— για 120 ακόμη, σύμφωνα με συνδικαλιστές.

Πολλές μεγάλες ισπανικές επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε απολύσεις για την μείωση του λειτουργικού τους κόστους μεσούσης της ύφεσης και το ποσοστό ανεργίας έχει ξεπεράσει πλέον το 26%.

Η Telefonica είχε ανακοινώσει το 2011 ότι επρόκειτο να απολύσει 6.500 εργαζομένους στο εσωτερικό σε τρία χρόνια. Η Iberia συζητά με τα συνδικάτα την κατάργηση 4.500 θέσεων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.