Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Σε φυλάκιση καταδικάστηκε ο ιδιοκτήτης δημοφιλούς ιστοσελίδας.

Δύο χρόνια φυλάκιση και χρηματική ποινή 5000 ευρώ επιβλήθηκε από το Εφετείο Θεσσαλονίκης στο φερόμενο ως ιδιοκτήτη της δημοφιλούς ιστοσελίδας gamato.info.
Ο 29χρονος ...


συνελήφθη τον Μάρτιο του 2010 και το δικαστήριο μετέτρεψε το κακούργημα της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων κατ' εξακολούθηση σε πλημμέλημα επειδή δέχτηκε ότι ο συγκεκριμένος χρήστης τελούσε χρέη παρόχου (provider) και ότι δεν ήταν ο διαχειριστής της ιστοσελίδας.
Τον Φεβρουάριο του 2010 εκπρόσωπος της ΕΠΟΕ έκανε καταγγελία στο τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Αττικής λέγοντας ότι η ιστοσελίδα gamato.info περιέχει αποθηκευμένα χιλιάδες ηλεκτρονικά αρχεία (torrents) που δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να τα «κατεβάζουν» άνευ αδείας και έτσι το Μάρτιο του 2010 πραγματοποίησαν έλεγχο στο σπίτι του 29χρονου και του κατέσχεσαν τρεις σκληρούς δίσκους. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι δεν είναι διαχειριστής. «Είμαι απλός χρήστης από το 2006 και κατέβαζα αρχεία» είχε πει στην απολογία του.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι διαχειριστές της συγκεκριμένης ιστοσελίδας είναι δύο αδέρφια τα οποία βρίσκονται στην Ολλανδία

πηγή

9 σχόλια:

  1. ψευδής η 'είδηση' και αντιγραφή. Μάλλον εστάλη από την ΕΠΟΕ με κανά email.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν πατήσεις επάνω στην πηγή θα την δεις κι όλας:http://www.parousiazw.gr/koinwnia-proswpa/item/18562-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%84%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-gamatoinfo#.URxI22cYNdh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. το να κανεις αντιγραφη ενα κειμενο δεν σε κανει δημοσιογραφο. (λεξη λεξη κιολας!
    2. εαν δημοσιευεις μια ειδηση πρεπει να την ελεγχεις. Το να γραφεις οτι σου βρισκεις στο web ειναι αρπα-κολα τακτικη.
    3. τα ιδια εγραψα στην ... πηγη. απλος δεν τα δημοσιευει καν.
    4. Και εαν εσταλη το κειμενο απο την ΕΠΟΕ στη ... πηγη, δεν το κανει αληθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγω ξερω απο την πηγη οτι δεν ισχυει. beat that!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. e kalo einai na mhn perneis man cop paste apo alla sites idiws blogs tetoiou typou. Kourasthkame na diavazoume paramy8ia.. idiws gia to gamato.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν ήξερε να πατήσει το "πηγή" ... αυτομάτως θα γινόταν αληθής η είδηση. Αν κάποιος είναι χαζός και δεν το κατάλαβε .. δίνεται ντιρέκτ λινκ και από τον αντμινιστρέοτορ.
    Άρα, αφού το κόπυ είναι σίγουρα ορθό και δηλωμένο δυο φορές, όλα είναι αληθή. Όπως και αυτό που λένε πως η βλακεία δεν έχει όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προφανώς κάποιοι από εσάς κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.Εμείς το βρήκαμε και το δημοσιεύσαμε με την πηγή του.Εσείς το διαψεύδεται.ΟΚ.Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει την άποψή του περ'ί δημοσιογραφίας και περί βλακείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Diladi re admin mas les oti vriskete diafora ar8ra kai ta dimosieuete xoris na kanete kapia mikri "ereuna" to ama to ar8ro ine ali8es i oxi? Dld exeis tin ediposi oti i phgh ine ali8es kai to dimosieuses? Ta paidia apo panw den lene tin gnomi tous, lene tin ali8ia gt poli apla itan paron stin diki.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε φίλε,μάλλον και εσύ κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.Τι πιο απλό.Το βρήκαμε στο http://www.parousiazw.gr/koinwnia-proswpa/item/18562-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%84%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-gamatoinfo#.URxI22cYNdh,το οποίο θεωρούμε έγκυρο site,από την μέχρι σήμερα πορεία του.Όπως κάνουν όλα τα site και τα Blogs.Τσεκάραμε την είδηση.Στο 3μελές Εφετείο Θεσσαλονίκης είναι καταγεγραμμένη η ποινή.Ο παλληκάρι είναι εξω γιατί η ποινή ήταν ανασταλτικού χαρακτήρα.Εσείς λέτε πως δεν είναι έτσι.ΟΚ.Το δημοσιεύσαμε.Πλουραλισμός λέγεται αυτό.Τι άλλο θα έπρεπε να κάνουμε;Να πούμε ντε και καλά πως έχετε δίκιο εσείς;Δεν είναι έτσι.
    Τωρα αν ρωτάς την άποψή μας ,συμφωνούμε απόλυτα με το άρθρο: http://www.epohi.gr/portal/arxeio/4803

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.