Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Γερμανικό δικαστήριο αφήνει "ξεκρέμαστη" την Apple!


Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη λειτουργία slide-to-unlock της Apple είναι άκυρο, σύμφωνα με απόφαση γερμανικού δικαστηρίου. Η απόφαση πάρθηκε από το ομοσπονδιακό δικαστήριο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας...



Bundespatentgericht της Γερμανίας και αποτελεί μεγάλη νίκη για τις Motorola και Samsung.

Η Apple έχει χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη πατέντα κατά το παρελθόν, προκειμένου να επιτεθεί στις Motorola και Samsung ασκώντας ασφαλιστικά μέτρα σε συσκευές των δύο εταιριών, που την παραβίαζαν.

Πιο συγκεκριμένα, η Apple υποστήριξε πως πολλές συσκευές της Motorola που χρησιμοποιούν την έκδοση Android Gingerbread, διαθέτουν παρόμοια slide-to-unlock χαρακτηριστικά με αυτά που περιγράφονται στην πατέντα της. Ανέφερε ακόμα πως η συσκευή Galaxy Nexus της Samsung, καθώς και πολλές άλλες που τρέχουν την έκδοση Android 4.0 Ice Cream Sandwich παραβιάζουν το συγκεκριμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Σε μία μακρά συνεδρίαση στο δικαστήριο, η Apple πρότεινε 14 τροπολογίες με την ελπίδα να διατηρήσει το συγκεκριμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, όμως το δικαστήριο αποφάνθηκε πως η συγκεκριμένη πατέντα δεν εμφανίζει καμία καινοτομία που θα δικαιολογούσε την ύπαρξή της.

Η Apple θα έχει την ευκαιρία να υποβάλλει προσφυγή, κάτι που μοιάζει πολύ πιθανό να κάνει. Το τελευταίο διάστημα η αμερικανική εταιρία έχει αναμειχθεί σε πολλές δικαστικές διαμάχες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, με πολλές αποφάσεις ακόμα να εκκρεμούν.

ΠΗΓΗ:techit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.