Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Νικητής η Microsoft στην πρώτη δικαστική μάχη με την Google


Αίσιο τέλος είχε για τη Microsoft η πρώτη νομική διαμάχη της με τη Motorola Mobility, θυγατρική της Google, σχετικά με την...



παραβίαση πατεντών. Η δίκη πραγματοποιήθηκε στο Σιάτλ, όπου το δικαστήριο έπρεπε να κρίνει κατά πόσο η Microsoft παραβιάζει στην παχνιδοκονσόλα Xbox μια σειρά από τεχνολογίες της Motorola για την αναπαραγωγή βίντεο και ασύρματες μεταδόσεις.

Η Motorola διεκδικούσε γι’ αυτό τον λόγο ετήσια αποζημίωση 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τη Microsoft να αντιτείνει ένα ποσό μόλις 1 εκατομμυρίου. Έτσι, το γεγονός ότι το δικαστήριο επιδίκασε τελικά μόλις 1,8 εκατομμύρια δολάρια, κρίνοντας πως στο Xbox παραβιάζεται ένας μικρός αριθμός των πατεντών της θυγατρική της Google, ερμηνεύεται ως νίκη της Microsoft.

Το επόμενο δικαστήριο θα διεξαχθεί το καλοκαίρι, πάλι στο Σιάτλ. Αυτή τη φορά θα κρίνει κατά πόσο η Motorola κάνει κατάχρηση «ουσιωδών πατεντών» της, έχοντας υπερβολικές απαιτήσεις για να τις εκχωρήσει στη Microsoft.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.