Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Η Microsoft ενσωματώνει το Skype στο Outlook


Στο πλαίσιο των ευρύτερων κινήσεων εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών επικοινωνίας της, η Microsoft προχώρησε στο «πάντρεμα» της δημοφιλούς υπηρεσίας βιντεοκλήσεών της, Skype, με την υπηρεσία email της, Outlook.com...



Προς το παρόν, το Skype είναι διαθέσιμο για τους χρήστες του Outlook μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε κλήσεις φωνής και βίντεο, καθώς και στην ανταλλαγή instant messaging μηνυμάτων μέσω Skype, από την ιστοσελίδα της υπηρεσίας, απλά και μόνο κατεβάζοντας ένα browser plug-in.

Οι Βρετανοί χρήστες είναι οι πρώτοι οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να δουν ένα «preview» της συγκεκριμένης υπηρεσίας, και θα ακολουθήσουν η Γερμανία και οι ΗΠΑ εντός των επομένων εβδομάδων.

Η Microsoft προβαίνει σε αυτές τις κινήσεις αποσκοπώντας να ανακτήσει το «χαμένο έδαφος» έναντι του Gmail της Google, «κυρίαρχου» αυτή τη στιγμή στο χώρο των υπηρεσιών email. Με την ενσωμάτωση του Skype στο Outlook, η εταιρεία φιλοδοξεί να ενοποιήσει τις δυνατότητες επικοινωνίας μέσω Ίντερνετ σε μία υπηρεσία, που συνδυάζει email, τηλέφωνο, βίντεο ή instant message.

Στο πλαίσιο του γενικότερο ρεύματος «ανανέωσης» αντικατέστησε το Hotmail με το Outlook.com, και τερμάτισε τη δημιουργία του πάλαι ποτέ δημοφιλέστατου MSN Messenger, για να ενθαρρύνει τους χρήστες του να μεταφερθούν στο Skype, το οποίο αγόρασε το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.