Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Βαριές "καμπάνες" σε ιερείς των Φαρσάλων για υπεξαίρεση 930.000 ευρώ


Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης σε δύο ιερείς από τα Φάρσαλα, οι οποίοι κατηγορούνταν για υπεξαίρεση συνολικά 930.000 ευρώ από το ελληνικό δημόσιο...



Όπως αποκαλύφθηκε, οι ιερείς ιδιοποιήθηκαν το προαναφερόμενο ποσό από τον Ιανουάριο έως τα τέλη του Ιουνίου 2012, όταν συνελήφθησαν. Ο ένας είχε καθήκοντα μισθοδοσίας των ιερέων του δήμου και ο άλλος ήταν εξουσιοδοτημένος για την παραλαβή και είσπραξη των χρημάτων από τη ΔΟΥ και από τράπεζα της πόλης. Με τις ιδιότητες που είχαν και γνωρίζοντας ότι οι πληρωμές των μισθών των ιερέων είναι εκτός προϋπολογισμού, υπέβαλαν στη ΔΟΥ πλαστά έγγραφα και εισέπρατταν διάφορα ποσά από την τράπεζα. Αφού κατέβαλαν στους ιερείς τους μισθούς τους, τα επιπλέον χρήματα τα κρατούσαν, με τον ένα να κερδίζει 710.000 ευρώ και τον δεύτερο 220.000 ευρώ.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας δεν δέχτηκε να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και επέβαλε στον ιερέα που είχε καθήκοντα μισθοδοσίας κάθειρξη 18 ετών για απάτη και πλαστογραφία με χρήση και καταβολή αποζημίωσης 710.000 ευρώ προς το δημόσιο και στον δεύτερο κάθειρξη 6 ετών για απάτη κατά συναυτουργία και καταβολή αποζημίωσης 220.000 ευρώ προς το δημόσιο. Αμφότεροι θα κληθούν να πληρώσουν και 2.000 ευρώ έκαστος ως χρηματική ικανοποίηση προς το δημόσιο για τη ζημιά που υπέστη από τις πράξεις τους.

Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του δεύτερου ιερέα να έχει αναστέλουσα δύναμη. Έτσι μετά την έφεση που άσκησε αφέθηκε ελεύθερος ενώ ο άλλος επέστρεψε στις φυλακές, όπου κρατούνταν από την ημέρα της σύλληψης τους.

Πληροφορίες από eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.