Οι εργοδότες στη Βρετανία δεν θα μπορούν πλέον να αναγκάζουν τους εργαζόμενους να συνταξιοδοτούνται στα 65 έτη, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. Στόχος της κίνησης αυτής είναι να αυξηθεί...
ο αριθμός των γηραιότερων πολιτών που συνεχίζουν να εργάζονται και μετά από αυτό το ηλικιακό όριο, λόγω της γήρανσης του πληθυσμού στη χώρα.
«Οι γηραιότεροι εργαζόμενοι μπορούν να διαδραματίσουν έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στους χώρους εργασίας και είναι καιρός να τελειώσει αυτή η ξεπερασμένη μορφή διακρίσεων βάσει της ηλικίας», δήλωσε ο υπουργός Έντουαρντ Ντέιβι.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο μέσος ηλιακός όρος εξόδου από την αγορά εργασίας είναι τα 61 έτη στην Ελλάδα, τα 62 στη Γερμανία και τα 59,4 στη Γαλλία.
Ο Ντέιβι επεσήμανε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να εξαναγκάζονται οι εργαζόμενοι να εγκαταλείπουν τις θέσεις τους εάν είναι ακόμη σε θέση να δουλέψουν.
Η κατάργηση της προκαθορισμένης ηλικίας συνταξιοδότησης (Default Retirement Age, DRA) συμπίπτει με τη δημοσίευση του νομοσχεδίου για το συνταξιοδοτικό που αυξάνει το όριο συνταξιοδότησης στα 66 έτη για άνδρες και γυναίκες ως το 2020.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.