Πανηγυρίζουμε επειδή θα μπορούμε να ξαναπάρουμε δάνεια για να ξεχρεώσουμε τα δάνεια που έχουμε πάρει! Ζούμε το απόλυτο θέατρο του παραλόγου...
Απάντηση του planet-greece: λείπει το όραμα
δίνουμε σημασία στην ευημερία των αριθμών και πανηγυρίζουμε για το απόλυτο τίποτα. Γιατί από την συμφωνία που έκλεισαν οι ηγέτες της Ε.Ε. πουθενά μα πουθενά δεν προβλέπεται η αύξηση των επενδύσεων στη χώρα μας, ούτε προβλέπονται πουθενά μέτρα για μείωση της ανεργίας, η οποία μέχρι το τέλος του 2011 αναμένεται να φτάσει τους 1,5 εκατ.!
"Η προσπάθειά μας πέτυχε και αυτό επιβεβαιώνεται από τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Έκτακτης Συνόδου Κορυφής της 11ης Μαρτίου" είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Πέτυχε τι; Αυτό δεν μας εξήγησε. Γιατί η οικονομία είναι ένα περίπλοκο όσο και απλό ταυτόχρονα σύστημα διαβίωσης όσο και άσκησης πολιτικής.
Γιατί, ναι μεν ελήφθησαν ευνοϊκές για τη χώρα αποφάσεις, ως προς το χρέος, όμως δεν ήταν χωρίς ανταλλάγματα. Και τα ανταλλάγματα σημαίνουν νέα μέτρα. Ακόμη πιο οδυνηρά για τους πολίτες, και δη τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός είπε ότι «τίποτα δε μας χαρίστηκε. Φτάσαμε στην απόφαση με τη σταθερή μας διεκδίκηση. Φτάσαμε στην απόφαση με την ενίσχυση του κύρους της χώρας μας και την οικοδόμηση των απαραίτητων συμμαχιών».
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα ανέδειξε την ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος της ευρωζώνης και η κυβέρνηση δικαιώθηκε (από τις εξελίξεις στην Πορτογαλία και στη Λιβύη) για την επιμονή της να υπάρξει απόφαση για τα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος στις 11 Μαρτίου.
Σημείωσε ότι επιβεβαιώθηκε η χρηματοδότηση του προσωρινού μηχανισμού και του μόνιμου μηχανισμού και υπογράμμισε ότι στόχος είναι μέχρι το τέλος του Ιουνίου να έχουν υπογραφεί οι σχετικές αποφάσεις.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το σημαντικό μήνυμα που βγαίνει από την Σύνοδο Κορυφής, είναι πως σε κάθε περίπτωση η ΕΕ είναι εδώ και θα βοηθήσει τις χώρες τις ευρωζώνης. Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό θα καθησυχάσει τις αγορές.
Πρόσθεσε ότι με τις αποφάσεις δίνεται ώθηση στην ελληνική προσπάθεια και στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν το Σύμφωνο για το ευρώ, θα φέρει νέα μέτρα, είπε ότι ήδη η Ελλάδα έχει εφαρμόσει τις περισσότερες αλλαγές.
Ερωτηθείς σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τις αποκρατικοποιήσεις ο κ. Παπανδρέου είπε πως είναι προς το συμφέρον όλων μας να συνεργαστούμε. Δήλωσε πως θα υπάρξει διαβούλευση και εξειδίκευση προγράμματος.
Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε την Ελλάδα σε μία διαφορετική τροχιά, είπε τέλος ο πρωθυπουργός.
Ωστόσο, αντί πρωτεύον μέλημα της κυβέρνησης να είναι οι αγορές, μήπως θα έπρεπε να δωθεί ανάλογη προτεραιότητα και στις επενδύσεις; Γιατί, πείτε μας, τι παραπάνω διαθέτουν χώρες όπως η Τουρκία, η Ρουμανία ή η Τσεχία, που διαθέτουν αυτοκινητοβιομηχανίες; Γιατί δε δίνουμε ανάλογα κίνητρα και για τη χώρα μας. Και γιατί δεν προχωρούν τα έργα - πνοή, όπως της Ιονίας Οδού ή αυτό του κάθετου οδικού άξονα που θα ενώνει την Ιόνια με την ΠΑΘΕ; Γιατί δε δίνονται κίνητρα κατεδάφισης των παλιών πολυκατοικιών (στο κέντρο της Αθήνας για παράδειγμα) για τη δημιουργία πρασίνου και της ταυτόχρονης επιδότησης μεταφοράς - ανέγερσης οικισμών σε περιοχές όπως ο Βοτανικός, η Ορφέως και η Αγίας Άννης, με μεταφορά από εκεί όλων των μεταφορικών εταιρειών ας πούμε στον Ασπρόπυργο;
Χίλια δυο παραδείγματα, άμεσα υλοποιήσιμα ή μη θα μπορούσαμε να βρούμε. Όμως αυτό που λείπει είναι η πολιτική βούληση, το όραμα, ο τσαμπουκάς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.