Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Π. Παυλόπουλος:Αντισυνταγματικό το νέο χαράτσι για τα ακίνητα



Μιλώντας στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Προκόπης Παυλόπουλος έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας του νόμου, τονίζοντας ότι η ατομική ιδιοκτησία δεν μπορεί να φορολογηθεί, αν δεν σου δίνει έσοδα. Ο πρώην Υπουργός σημείωσε πως αυτός ο φόρος
αντίκειται στα όσα αναφέρει το Σύνταγμα αλλά και η νομολογία του ΣτΕ για τη φορολογία ως προς την ατομική ιδιοκτησία. Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε μάλιστα πως στην ουσία πρόκειται για μία «μεσοπρόθεσμη δήμευση της περιουσίας», ενώ τον χαρακτήρισε «φόρο απελπισίας και καταστροφής».
Σχολιάζοντας τις αναφορές Σόιμπλε περί χρεοκοπίας, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως ο Γερμανός υπουργός είναι ένα σοβαρό πρόσωπο που ποτέ δεν λέει κάτι το οποίο δεν εννοεί.
«Θα πρέπει να πάρουμε όλα τα δεδομένα σοβαρά υπόψη. Αλλά η κυβέρνηση έχει στο ακέραιο την ευθύνη εάν συμβεί οτιδήποτε στη χώρα» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και χαρακτήρισε «καταστροφικούς» τους μήνες από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2010 όπου η κυβέρνηση, όπως είπε, είχε μία «αφασία».
«Όταν εμείς συνεδριάζαμε για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά ο κ. Παπανδρέου μάς απειλούσε με ειδικά δικαστήρια» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.