Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Επαγγελματικό λογαριασμό πρέπει να ανοίξουν χιλιάδες φορολογούμενοι


Σε νέες περιπέτειες μπαίνουν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες από την αρχή του νέου έτους. Προκειμένου να πετύχουν αφορολόγητο με βάση τις πληρωμές με πλαστικό χρήμα, υποχρεούνται να ανοίξουν επαγγελματικό λογαριασμό...



Το μέτρο αυτό αφορά γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς και γενικώς όλοι οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα.
Οπως αναφέρει το newsit θα τους δοθεί χρονικό περιθώριο, πιθανότατα δύο μηνών για να πάνε στην τράπεζα να ανοίξουν τον λογαριασμό.

Ο επαγγελματικός λογαριασμός κρίνεται απαραίτητος για να υλοποιηθεί η ρύθμιση της καταβολής των αμοιβών των ελεύθερων επαγγελματιών και μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος πληρωμών.

Κι αυτό γιατί διαφορετικά θα υπάρχει πρόβλημα με το αφορολόγητο, αφού χωρίς τον επαγγελματικό λογαριασμό οι δαπάνες για τις υπηρεσίες ελεύθερων επαγγελματιών, δεν θα είναι δυνατόν να συνυπολογιστούν για να βρεθεί το τελικό ποσό των δαπανών για το αφορολόγητο.

Με τη ρύθμιση προβλέπεται ότι οι πελάτες των ελεύθερων επαγγελματιών θα μπορούν να πληρώνουν μέσω e-banking και στο τέλος του χρόνου η τράπεζα θα ενημερώνει αυτομάτως το TAXIS για τις πληρωμές αυτές και τα ποσά θα προστίθενται στις υπόλοιπες πληρωμές με πιστωτικές, χρεωστικές κάρτες και άλλους τρόπους ηλεκτρονικών πληρωμών.

Ετσι θα διαμορφώνεται το τελικό ποσό των δαπανών, που χρησιμεύει για το αφορολόγητο ποσό των μισθωτών, των συνταξιούχων και των αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.