Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Ο κόσμος πεθαίνει και οι φαρμακοποιό θέλουν τα λεφτά τους!!!

Είμαι  φαρμακοποιός,θέλω τα λεφτά μου!
Ρε παιδιά αν είναι δυνατόν.Το 68% των Ελλήνων κατέληξε να ζεί κάτω από τα όρια της φτώχειας και αυτοί δεν μπορούν να περιμένουν 2 μήνες για να πάρουν τα λεφτά τους;Εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των...


ασθενών που είναι σίγουροι πελάτες, τους ταλαιπωρούν για να...πάρουν τα λεφτά τους;Λίγη ντροπή ρεεεεεε!!!!!Τι θα γίνει με εσάς;Πέρυσι απεργούσατε για να μην ανοίξει το επάγγελμά σας,μετά απεργούσατε για το ωράριό σας.Τι θα γίνει τελικά;Αυτό είναι αλητεία.Όλοι οι Έλληνες πληρώνουν την κρίση και εσείς δεν ανέχεστε την παραμικρή επίπτωση;Να πούμε πως ο κόσμος συνεχίζει να αρρωσταίνει όπως και πρώτα και τα φάρμακα πουλάνε όπως πουλούσαν και σε αρκετές περιπτώσεις είναι και πιο ακριβά.Οπότε ο τζίρος τους έχει παραμείνει ο ίδιος.Ντροπήηηη!!!!!Και ίδια ντροπή και μεγαλύτερη  και για τους φαρμακέμπορους που επιδεινώνουν την κατάσταση, ζητώντας να πληρωθούν μετρητοίς από τους φαρμακοποιούς.Και ακόμη μεγαλύτερη ντροπή από τις τράπεζες που ενώ ξέρουν πως υπάρχουν προβλήματα στα έσοδα τους,προχωρούν σε αναγκαστικές πράξεις εναντίον τους,φέρνοντάς τους σε ακόμη πιο δύσκολη θέση.

Χωρίς πίστωση δίνουν φάρμακα τις τελευταίες ημέρες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι φαρμακοποιοί σε 14 νομούς της χώρας, ενώ αυξάνονται οι φαρμακευτικοί σύλλογοι που αποφασίζουν να σταματήσουν την πίστωση, εξαιτίας της καθυστέρησης που παρατηρούν στην εξόφλησή τους από τον οργανισμό.
Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς συνολικά 117 εκατ. ευρώ για συνταγές του Μαΐου και 145 εκατ. ευρώ για συνταγές του Ιουνίου. Οι ασφαλισμένοι ήδη καταβάλλουν τοις μετρητοίς την αξία των φαρμάκων τους, στις 14 αυτές περιοχές της χώρας.
Εξάλλου, από τις 10 Αυγούστου έχουν σταματήσει την πίστωση προς τους ασφαλισμένους-ασθενείς οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Εύβοιας και Φλώρινας και από τις 16 Αυγούστου οι Σύλλογοι Γρεβενών, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων, Λασιθίου, Μαγνησίας, Κορίνθου, Αργολίδας και Κυκλάδων. Στις 20 Αυγούστου σταματούν την πίστωση και οι Σύλλογοι Κέρκυρας και Κοζάνης και από τις 22 Αυγούστου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης.
Σημειώνεται ότι από 1 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρθεί η πίστωση από όλους τους φαρμακοποιούς της χώρας, καθώς πιθανότατα αυτό θα αποφασίσει η γενική συνέλευση του κλάδου στις 25 Αυγούστου, έπειτα από σχετική προτροπή του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

22 σχόλια:

  1. Αγαπητε μου ,σιγουρα δεν εισαι φαρμακοποιός.θα χαιρομουνα ,εαν ειχες φαρμακείο και ησουνα ανγκασμενος καθε μηνα να αγοραζεις απο την φαρμακαποθηκη φαρμακα αξιας το λιγοτερο 40,000 ευρω και να σου τα ζητανε τοις μετρητοις ,επι πεντε μηνες να μην σε πληρωνει το ΚΡΑΤΟΣ για τα φαρμακα που πουλησες στου ασφαλισμενους και εσυ να εισαι αναγκασμενος να πληρωνεις απο την τσεπη σου τα φαρμακα των ασφαλισμενων (5Χ40,00= 200,00 ευρω).Τα λεφτα δεν ειναι των φαρμακποιων (ποσοστο κερδους εχουν ,οπως ολα τα εμπορικα καταστηματα) ,τα λεφτα ,Αγαπητε, ανηκουν στις φαρμακοβιομηχανιες που προμηθευουν τις φαρμακαποθηκες και αυτες στα φαρμακεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε,όπως διάβασες δεν αφήσαμε ούτε τις φαρμακοβιομηχανίες ούτε τις τράπεζες έξω.Όλοι σας έχετε βρεί τα σίγουρα λεφτά (βλέπε ασθενείς) και τους χρησιμοποιείται κατά το δοκούν.Κάντε 5 μήνες υπομονή λοιπόν.Εσείς δεν έχετε πελάτες-ασθενείς που έχασαν την δουλειά τους;Άρα αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν να περιμένουν να πάρουν λεφτά από κάπου,ούτε για πέντε μήνες.Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΟΤΙ ΕΚΒΙΑΖΕΙΣ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΕΙΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΙ ΣΟΥ ΟΠΟΤΕ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΧΙ. ΕΣΥ ΠΑΡΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝ ΘΕΣ, ΑΚΟΥΣΤΗΚΕΣ.
    http://farmakopoioi.blogspot.gr/2012/08/blog-post_8405.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑΙ ! ΘΕΛΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΩ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΙΑ!!!! ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ!
    ΝΑΙ ! ΘΕΛΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ Ν ΑΚΑΝΩ ΕΓΩ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ !!!!!
    ΤΕΤΟΙΕς ΜΑΓΚΙΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥΣ ΚΡΙΚΟΥΣ
    ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ....ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΚΟ!
    ΝΑΙ! ΘΕΛΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ! Ή ΜΗΠΩς ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΧΑΡΟΠΟΙΟΥΣΕ? ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΕΤΣΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ admin,
    θεωρείτε οτι είναι δυνατόν ένας φαρμακοποιός (με φαρμακείο σε μια οποιαδήποτε γειτονια της Αθήνας) να έχει κεφάλαιο 200.000 ευρώ, για να μπορεί να αντέξει απλήρωτος για 4 - 5 μήνες από τον ΕΟΠΥΥ, και να μπορεί να προμηθεύει φάρμακα τους ασθενείς του;
    Επίσης, θα έπρεπε να ξερετε ότι καμία τράπεζα δεν μας δανίζει πλέον, διοτι μας θεωρεί επισφαλείς επιχειρήσεις λόγω της άμεσης οικονομικής μας εξάρτησης από το κράτος.
    Λοιπόν εξηγείστε μου εσείς πώς είναι δυνατόν να αντέξει ένα φαρμακείο να φέρνει φάρμακα για τους ασθενείς του χωρίς να παίρνει χρήματα ούτε από το κράτος (ΕΟΠΥΥ), ούτε από τις τράπεζες, και ούτε από τους ασθενείς του. Αν μου βρείτε τον τρόπο τότε θα πρέπει να προταθείται για νόμπελ οικονομικών!
    Με εκτίμηση,
    ο φαρμακοπιός της γειτονιάς σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητε αρθρογραφε,κατ αρχας θα επρεπε πρωτα απο ολα να υπογραφεις το αρθρο σου.Απο την στιγμη που δεν το κανεις με υπορεωνεις να σχολιασω κι εγω ως ανωνυμος.
    Τα γραφομενα σου ειναι εντελως αστοχα και ατοπα.Δεν εχεις την παραμικρη ιδεα για το τι συμβαινει στους φαρμακοποιους.
    Το γεγονος οτι εχει διακοπει η πιστωση στον ΕΟΠΥΥ δεν αποτελει σε καμια περιπτωση πραξη τιμωριας στους ασφαλισμενους παρα ειναι κινηση καθαρα δικης μας αυτοαμυνας απεναντι σε ενα κρατος αφερεγγυο,απεναντι σε ενα κρατος που εχει καταπατησει υπογεγραμμενες συμβασεις,ακομα και ψηφισμενους στην βουλη νομους.
    Πληροφοριακα σου λεω και ελπιζω να το καταλαβεις οτι οταν μια επιχειρηση πληρωνει μετρητοις και πληρωνεται επι πιστωσει πολυ απλα κλεινει.
    Δεν μπαινω στην διαδικασια να σου εξηγησω η να εξηγηθω για τιποτα αλλο γιατι δεν εισαι παρα ενα "φαντασμα" που θελει να προβοκαρει.
    Τους χαρακτηρισμους περι ντροπης και αλητειας σου τους επιστρεφω,αλλωστε τα γραφομενα σου απο μονα τους χαρακτηριζουν μονο εσενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από αυτά που γράφετε, συμπεραίνει κανείς πως θεωρείτε υποχρέωση των φαρμακοποιών να συνεχίσουν να αγοράζουν φάρμακα τοις νετρητοίς και να περιμένου 5μήνες να πληρωθούν την αξία των φαρμάκων (όχι του κέρδους). Και μάλιστα, χρησιμοποιείτε εκφράσεις όπως ντροπή κλπ, που δε συνεχίζουν να το κάνουν αυτό... Πόσους μήνες λοιπόν, υπό τις παρούσες συνθήκες θεωρείτε πως θα έπρεπε να περιμένουν οι φαρμακοποιοί? (όχι πόσους αντέχουν, με πόσους θα ήσασταν ευχαριστημένοι για να μετατραπεί η λέξη ντροπή σε ευχαριστώ)??? Αν πραγματικά υποστηρίζετε αυτά που γράφετε, και δεν πρόκειται απλώς για φτηνή πληρωμένη προπαγάνδα, πείτε μας και εμάς, για να καταλάβουμε... Πείτε μας, θέλετε να υπογράψουμε νέα σύμβαση με το κράτος που να λέει πληρωμή σε 6 μήνες??? Πείτε μας, θέλετε να αφήσουμε απλήρωτους τους 30.000 εργαζόμενους υπαλλήλους φαρμακείων, φαρμακαποθηκών, οδηγούς, λογιστές κλπ που ζουν και αυτοί από τα φαρμακεία, ώστε να ενταχθούν και αυτοί στην κατηγορία -έχω να περιμένω λεφτά από κάπου-? Όσο για το ότι δεν ανέχονται οι φαρμακοποιοί την παραμικρή επίπτωση... ΕΛΕΟΣ! 2 χρόνια τώρα έχουν παρθεί ισοπεδωτικά μέτρα, τα οποία αν αγνοείτε, δεν έχετε τη στοιχειώδη ενημέρωση ώστε να δικαιούστε να γράφετε άρθρα και σχόλια επί αυτού του θέματος. Αν πάλι δεν πρόκειται περί άγνοιας, τότε μάλλον χρειαζεται διερεύνση η πνευματική και ηθική σας υπόσταση. Άλλωστε, λέξεις και εκφράσεις όπως αλητεία, δεν αποσκοπούν καταφανώς σε ενημέρωση... Η περιγρφή της κατάστασης είναι μια : ΑΔΙΕΞΟΔΟ. Η κοινωνική ασφάλιση δεν υφίσταται πλέον, και είναι εντελώς ανέφικτο οι ασφαλισμένοι να μην ασφαλίζονται στον ΕΟΠΥΥ πλέον, αλλά στο φαρμακοποιό,το γιατρό κλπ.Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη δημοσίευση του σχολίου, παρακαλώ να με συγχωρέσετε για τη συναισθηματική φορτιση που εσείς προκαλέσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η άγνοια σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια. Η επιχείρηση για να λειτουργήσει χρειάζεται κεφάλαιο κίνησης. Όταν δεν πληρώνονται οι φαρμακοποιοί, δεν μπορούν με τη σειρά τους να αγοράσουν φάρμακα! Τι δεν καταλαβαίνετε επιτέλους; Όταν σκάσει η επιταγή θα πεις στην τράπεζα "κάντε υπομονή"; Μα καλά, 5 χρονών είστε; Σε οποιαδήποτε επιχείρηση, όταν ο πελάτης δεν πληρώνει, σταματάς να του πουλάς γιατί αλλιώς βάζεις λουκέτο. Στην περίπτωση των φαρμακείων ο πελάτης είναι το κράτος και όχι οι ασθενείς. Εκεί να αναζητήσετε τις ευθύνες λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ..οι ασθενείς τελικά, που είναι ασφαλισμένοι??? ...στους φαρμακοποιούς????...η αποτυχία της κρατικής ασφάλισης πρέπει να πληρωθεί από άλλους πολίτες???...γιατί οι διαμαρτυρίες δεν κατευθύνονται κατά του κράτους, που μόνο να ζητά ξέρει, χωρίς να αποδίδει τις υποχρεώσεις του????...όποιος ενδιαφέρεται για την υγεία των πολιτών, ας προσφέρει από την τσέπη του κι αυτός...και όταν (...) πληρώσει το κράτος...ας τα πάρει πίσω......εύκολα κρίνουμε με την τσέπη του άλλου........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aγαπητε φιλασθενε admin εαν εχεις εσυ αλλο τροπο να απαιτησουμε τα χρηματα μας απο το κράτος πες το και αν ειναι εφικτο θα το κανουμε..Σταματηστε να διχαζετε τον κοσμο με προβοκατορικα κειμενακια δημοσιογραφοι της δεκαρας γιατι η κατασταση θα ξεφυγει..Εχεις παει σε οποιαδηποτε επιχειρηση λιανικης και εχεις απαιτησει να πληρωσεις μετα απο 5 μηνες? Η κατασταση που ζουμε σημερα δεν ειναι μια απλη κριση ειναι κριση αξιων και παιδειας...ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΛΙΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ...ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ...ΕΜΕΙΣ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Η ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΦΥΛΑΚΗ...ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΓΕΙ ΟΣΟ Κ-Α-Ν-Ε-Ν-Α ΑΛΛΟ...ΒΛΕΠΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ Κ.Τ.Λ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ...ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Ανώνυμος17 Αυγούστου 2012 2:39 μ.μ.
    Είστε προκλητικότατος.
    Δεδομένου ότι το περιθώριο κέρδους είναι 32,4% επί της χοντρικής, αγορές 40.000 € από την φαρμακαποθήκη αντιστοιχούν σε μηνιαίο τζίρο 40.000*1,324= 52.960 €. Σύμφωνα με του φαρμακευτικούς συλλόγους περίπου το 10% του τζίρου καταλήγει ως καθαρό κέρδος στην τσέπη αφού έχουν πληρωθεί όλες οι πάγιες υποχρεώσεις+εφορία, δηλαδή περίπου 5.000 € μηνιαίως. Εν μέσω κρίσης 5.000€ και γκρινιάζετε, ακόμη κι αν τα πάρετε με μια μικρή καθυστέρηση; Θα πρέπει να κατανοήσετε 2 πράγματα. Αφενός οι εποχές είναι δύσκολες δείξτε λίγο υπομονή και αφετέρου είστε από τις πιο ευνοημένες επαγγελματικές τάξεις στην Ελλάδα. Ακόμα και το άνοιγμα του επαγγέλματός σας δεν προχώρησε γιατί αντιδρούσατε. Τα ίδια έγινε με το ωράριο, που τελικά εφαρμόστηκε μια παρωδία. Σας παρακαλώ μην κλαίγεστε, προκαλείτε το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Proklitikotatos eiste eseis aagapite mou, kai toulaxiston asxetos se sxesi me to xwro tou farmakou...

      Διαγραφή
    2. Αν το τεκμηριώναται, όπως έκανα εγώ, το σχόλιό σας θα είχε κάποια αξιά.

      Διαγραφή
    3. Εσύ είσαι ο προκλητικότατος εμπαθής αντιφαρμακοποιός. Γιατί με τις ψευδοστατιστικίστικες αλχημείες σου διαστρεβλώνεις την πραγματικότητα.
      Και λες και ψέματα.
      Διότι αυτό το 5.000 ευρώ που έβγαλες εσύ στο ποδάρι υπάρχει μόνο στο χαρτί και στη φαντασία σου:
      1) Απέκρυψες τη χασούρα της απαξίωσης του στοκ των φαρμακείων από τις συνεχόμενες μειώσεις τιμών που ανέρχονται χοντρικά σε 15-20 χιλιάρικα συνολικά μέσο όρο για όλα τα φαρμακεία.
      2) Έκανες γαργάρα το ότι τα μισά σχεδόν φαρμακεία έχουν αναγκαστικό δανεισμό από τις Τράπεζες με βαρβάτα επιτόκια επειδή χρωστάνε τα Ταμεία κάτι που μόνο αυτό κάνει το 10% που λες εσύ το λιγότερο 6-7% βαριά-βαριά.
      3) "Έπνιξες" το γεγονός ότι φορολογία έχει ανέβει για όλους και αυτή πληρώνεται για τους φαρμακοποιούς από τα φαρμακεία τους. Κατεβάζει λοιπόν κι άλλο το εναπομείνον 6-7%.
      4) Όλα τα παραπάνω έγιναν σε καθεστώς εξορθολογισμού (μείωσης) δαπάνης που αν και έγινε πολύ ορθά δεν παύει να συμπίπτει με όλα τα παραπάνω κάνοντας το 40.000 που λες για φαρμακεία πολύ μικρότερο στην πραγματικότητα.
      Κοντολογίς: καπηλεύεσαι την αριθμητική για να πεις ψέματα σε βάρος των φαρμακοποιών και μάλιστα υπερβολικά ψέματα θέλοντας να τους παρουσιάσεις παραπλανητικά σαν κροίσους ενώ ξέρεις και εσύ ότι απλά μαγείρεψες νούμερα και απέκρυψες παραμέτρους. Απατεώνας δηλαδή και παπατζής.

      Όσο για "απελευθερώσεις" και λοιπές ιδεοληψίες του καφενέ, "πνίγεις" το γεγονός ότι έχουμε τα περισσότερα φαρμακεία από παντού
      και φυσικά με το ωράριο αντί να δούμε φαρμακεία σε κάθε γειτονιά όπως θα ήταν το σωστό βλέπουμε τσαμπιά-τσαμπιά μαζεμένα σε 3-4 περιοχές και όλες οι άλλες περιοχές έρημες.
      Εγώ πχ. που μένω Κολωνό γιατί θα πρέπει σαν θύμα να τρέχω στο Σύνταγμα νυχτιάτικα να βρω "απελευθερωμένο" φαρμακείο αντί να μου έχουν αυξήσει τις εφημερίες υποχρεώνοντας τους συλλόγους να μου έχουν και εμένα ένα κοντά στο σπίτι μου όπως είναι με τις ενιαίες δεσμευτικές για όλους εφημερίες που αντιπροτείναμε σαν κλάδος και θα έδινα ομοιόμορφα διασπαρμένα φαρμακεία παντού και πολύ περισσότερα από τα "απελευθερωμένα" σου;
      Για να κάνει ο Λοβέρδος την εκδούλευσή του σαν πολιτικάντης σε πέντε-δέκα κολλητούς του μεγαλοφαρμακοποιούς σε βάρος των πολιτών; Αυτό το "φρούτο" δίνει η "απελευθέρωσή" σου;

      Αν το τεκμηρίωνες σωστά και όχι παραπλανητικά θα είχε αξία το σχόλιό σου που μας το πλασάρεις και για δήθεν "έγκυρο".
      Οπότε τώρα που ο κόσμος μαθαίνει σιγά-σιγά ότι τον έχετε εξαπατήσει τόσο με το τι βγάζει ένα φαρμακείο όσο και με δήθεν καλά των "υποσχόμενων απελευθερώσεων" που είναι ακριβώς το αντίθετο, λογικό είναι να καταλάβει τι λαμόγια ή άσχετοι είστε.

      Μην κλαίγεσαι λοιπόν εσύ γιατί εσύ είσαι που προκαλείς το κοινό περί δικαίου αίσθημα αλλά και τη νοημοσύνη του κόσμου.

      Και αν εσένα σου φαίνεται μικρή η καθυστέρηση των πληρωμών τότε έλα εσύ να μου πληρώσεις τις επιταγές και τις δόσεις των δανείων που χρωστάμε όλοι οι φαρμακοποιοί και έχουν μηδενική καθυστέρηση και τα άλλα τα "ενωτικά" και αόριστα που λες κράτα τα να τα πεις σε τίποτα αδαείς.
      Όλοι σας με την ξένη τσέπη ξέρετε να μου είστε κουβαρντάδες. Λαμόγια αναίσθητοι!
      Είδες τώρα πόσο ψευτοθόδωρας αριθμομάγειρας και συκοφάντης είσαι;

      Διαγραφή
  12. .......σε συνέχεια των παραπάνω που γράφετε το φαρμακειο έχει πληρωτέες υποχρεώσεις 45000 τις οποίες περιμένει να πληρωθεί από το κράτος....πόσους μήνες μπορει αραγε να κανει υπομονη......?


    (Ζέτα εσύ είσαι?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν πληρωθεί στην ώρα του το εν λόγω φαρμακείο,εχει 5000 κερδος. Αν δεν πληρωθεί ένα μήνα, έχει 45000 χρέος. Δυο μήνες και το χρέος γίνεται 90000 ευρώ. Ποιος είναι προκλητικός, ασχετε;
    Υ.Γ. Οι υπολογισμοί σου είναι μπακαλιστικοι, αφενός γιατί τα 50.000 ευρώ αφορούν τα "δυνατά" φαρμακεία και όχι την πλειοψηφία κι αφετέρου γιατι το καθαρό 10% δεν ισχύει πια καθως δεν περιλαμβάνει ούτε το rebate, ούτε τα ΦΥΚ που έχουν ποσοστό 15%, ούτε τα φάρμακα άνω των 200 ευρώ που έχουν φλατ κέρδος 30 ευρώ ανεξαρτήτως τιμής και φυσικά ούτε το κόστος δανεισμού που κυμαινεται στο 10-12%.
    Τι έχεις να πεις τώρα ξερόλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Τα 40.000 € δεν είναι δική μου εκτίμηση, την έκανε ο πρώτος σχολιαστής και πάνω σε αυτό απάντησα.
      2. Εξαιτίας της σχεδόν 2πλάσιας φαρμακευτικής δαπάνης, έλλειψη rebate, τεράστιοι χρόνοι πίστωσης από τις φαρμακαποθήκες, έκπτωση από την φαρμακαποθήκη ύψους 5%, σταθερού περιθωρίου κέρδους 35% επί της χοντρικής ακόμα και σε ακριβά φάρμακα αξίας χιλιάδων ευρώ, μικρότερου αριθμού φαρμακείων, συνθήκες που ίσχυαν προ κρίσης το ίδιο φαρμακείο θα είχε μηνιαίο κέρδος 10.000+ € μέχρι μόλις 2 χρόνια πριν.

      Έχοντας τα παραπάνω κατά νου πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος φαρμακοποιός, όσο σπάταλη ζωή και αν έκανε, θα έχει προφανέστατα αποταμιεύσεις πολλών εκατοντάδων χιλιάδων, ίσως και εκατομμυρίου, ευρώ. Επομένως τα 90.000€ που θα του χρειαστούν ως κεφάλαιο κίνησης σε αυτή την περίοδο δυσχέρειας που περνάει η χώρα δεν αποτελούν παρά αμελητέο ποσό σε σχέση με τις οικονομικές του δυνατότητες.

      Όσον αφορά την ανάλυση για το πιθανό κέρδος του φαρμακείου τα 5.000 € που υπολόγισα αδρά, δεν πιστεύω ότι απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.
      Α) Ο πρώτος σχολιαστής ανέφερε 40.000 € μηνιαία υποχρέωση απέναντι στην προμηθεύτρια ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗ. Έχει αναφερθεί αμέτρητες φορές από τους συνδικαλιστές των φαρμακοποιών στα ΜΜΕ ότι τα φαρμακεία προμηθεύονται τα ΦΥΚ (φάρμακα υψηλού κόστους) απευθείας από τις ΕΤΑΙΡΙΕΣ με την υποχρέωση να εξοφληθούν μετρητοίς. Άρα λογικά τα 40.000 € που ανέφερε ο πρώτος σχολιαστής δεν περιέχουν ΦΥΚ.
      Β) Τα φάρμακα με χοντρική τιμή άνω των 200€ όντως έχουν διαφορετικό τρόπο υπολογισμού του κέρδους. Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει ένα ποσοστό κέρδους 8-10% συν 30ευρώ. Δηλαδή τα φάρμακα με λιανική τιμή κάτω των 280 € έχουν προκύψει με τον «κλασικό» υπολογισμό κέρδους 32,4% επί της χοντρικής. Ειλικρινά πόσο μεγάλο μέρος του τζίρου ενός φαρμακείου έχουν τα αξίας άνω των 280 € φάρμακα;
      Γ) Στον αδρό υπολογισμό που έκανε δεν έβαλα καθόλου πώληση otc που γίνεται μετρητοίς και το σημαντικότερο καθόλου πώληση παραφαρμάκων/καλλυντικών. Μάλιστα η κατηγορία αυτή έχει αρκετό υψηλότερο κέρδος απ’ ότι τα φάρμακα. Άρα θα έλεγα ότι το κέρδος αυτής της κατηγορίας καλύπτει το «χαμένο» κέρδος της Β κατηγορίας.

      Πάμε ξανά τον υπολογισμό για να βρούμε πιθανά λάθη:
      40.000€ χοντρική τιμή
      40.000*1,324 = 52.960€ λιανική τιμή χωρίς ΦΠΑ (το κέρδος της κατηγορίας Γ καλύπτει το «χαμένο» κέρδος της Β κατηγορίας με αποτέλεσμα να υπολογίσουμε τη λιανική τιμή με τον ίδιο συντελεστή για λόγους ευκολίας)
      Το 32,4% κέρδος επί της χοντρικής αντιστοιχεί σε 24,4% κέρδος επί της λιανικής
      52.960*0,244=12.900 € μικτό κέρδος
      Υπολογισμός εξόδων
      Περίπου 15% της αξίας κάθε συνταγής πληρώνεται μετρητοίς ως συμμετοχή, άρα το αιτούμενο στον ΕΟΠΠΥ θα είναι 52.960*0,85=45.000€
      Για 45.000 € αιτούμενο στον ΕΟΠΠΥ αντιστοιχεί περίπου 1.600 € rebate.
      Επίσης έχουμε 1.000€ ενοίκιο, 1.000€ υπάλληλος, 250€ ΤΣΑΥ, 400€ ΔΕΗ/ΟΤΕ, 300€ λογιστής, 200€ λοιπά έξοδα. ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΞΟΔΑ 3.940€
      Αυτό αφήνει καθαρό κέρδος, προ φόρων, περίπου 9.000€. Επομένως ο προηγούμενος υπολογισμός μου των 5.000 € μετά φόρων (συν ότι μπορεί να αδίκησα και την συμμετοχή των φαρμάκων της Β στην διαμόρφωση του τελικού κέρδους) θα έλεγα ότι ήταν αρκετά ακριβής.

      Διαγραφή
    2. Διόρθωση λόγω λάθους πληκτρολόγησης:
      Τα ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ανέρχονται στα 4.750€, αφήνοντας περίπου 8.000€ σε καθαρό κέρδος προ φόρων. Παρά το λάθος ο παραπάνω συλλογισμός για πιθανό 5.000€ τελικό, μετά φόρων, κέρδος παραμένει ο ίδιος.

      Διαγραφή
    3. Τι ωραία, θα παίξουμε με αριθμούς!
      Πάμε λοιπόν:
      Θεωρείτε φυσιολογικό νούμερο για ένα μέσο φαρμακείο τα 40.000 ευρώ αιτούμενο από τον ΕΟΠΥΥ. Όμως, οι συνταγές του Μαϊου είχαν συνολική αξία 207 εκ. ευρώ. Τα φαρμακεία στην Ελλάδα είναι 12.500 (ίσως και 13.000, αφού το δήθεν άνοιγμα ελευθέρωσε κάποιες θέσεις). Η διαίρεση μας βγάζει μέσο αιτούμενο από 17.250 ευρώ (για 12.000 φαρμακεία) έως 15.900 ευρώ (για 13.000). Φυσικά, κουβέντα με μέσους όρους δεν γίνεται. Υπάρχουν κεντρικά φαρμακεία που κάνουν τζίρο 50 και 60 χιλιάδες ευρώ το μήνα, υπάρχουν και άλλα που κάνουν 10.000 ευρώ το μήνα. Το μέσο φαρμακείο ΔΕΝ κάνει 45.000 ευρώ. Ένα νούμερο γύρω στις 20.000 ευρώ είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας. Στους υπολογισμούς μας τώρα:
      20.000 ευρώ αιτούμενο, σημαίνει 20.000/0,85= 23.500 ευρώ συνολικός τζίρος (αν δεχτούμε το 15% ως ρεαλιστικό ποσοστό μέσης συμμετοχής) και το μεικτό κέρδος είναι 23.500*24,4%= 5.734 ευρώ. Από αυτά, τα 860 ευρώ εισπράττονται μετρητοίς και τα υπόλοιπα είναι χρωστούμενα από τον ΕΟΠΥΥ. Τα έξοδα είναι 1000 ευρώ ενοίκιο, 250 ευρώ ΤΣΑΥ, 400 ευρώ ΔΕΗ/ΟΤΕ, 400 ευρώ λογιστής & λοιπά έξοδα (δεν βάζω υπάλληλο), 470 ευρώ rebate. Σύνολο: 2520 ευρώ. Συνεπώς, καθαρό κέρδος ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ, 3.214 ευρώ από τα οποία τα 860 στο χέρι και τα υπόλοιπα στον αέρα. Υπολογίστε και τον ΦΠΑ που πρέπει να αποδοθεί για τα τιμολόγια που εκδίδονται προς ΕΟΠΥΥ αλλά δεν εξοφλούνται, ως παράγοντα εξάντλησης της ρευστότητας. Η φορολογία του εισοδήματος που προκύπτει για το παραπάνω παράδειγμα, για επαγγελματία με 1 προστατευόμενο μέλος, είναι 1014 ευρώ το μήνα, συνυπολογίζοντας και το 50% της προκαταβολής φόρους για το επόμενο έτος. Άρα το καθαρό εισόδημα για το φαρμακείο ανέρχεται σε κάτι παραπάνω από 2000 ευρώ το μήνα και το ετήσιο καθαρό στα 24000, αφού δεν υπάρχει 13ος και 14ος μισθός και επιπλέον δεν υπολογίσαμε και την πτώση του τζίρου από το κλείσιμο του φαρμακείου για διακοπές, δεδομένου ότι σαν εργαζόμενος ο φαρμακοποιός δικαιούται τουλάχιστον όσες ημέρες άδειας δικαιούται και ένας μισθωτός. Αλλά δεν πειράζει, τα χαρίζουμε.
      Ελάτε τώρα και πείτε μου, αν ένα φαρμακείο με εισόδημα 2000 ευρώ το μήνα καθαρά, μπορεί να πιστώνει τον ΕΟΠΥΥ για 2 και 3 μήνες.

      Επίσης δεν έχετε λάβει καθόλου υπόψιν τις αλλεπάληλες μειώσεις τιμών των φαρμάκων που απορροφήθηκαν εξολοκλήρου από τα φαρμακεία καθώς ο χρόνος που δόθηκε για δήθεν ξεκαθάρισμα του στοκ ήταν αστείος. Σε πολλές περιπτώσεις φάρμακα τιμολογήθηκαν χαμηλότερα από την τιμή αγοράς τους.
      Τέλος συνεχίζετε να μην λαμβάνετε υπόψιν το κόστος δανεισμού. Οι θεωρίες είναι καλές, όμως η πραγματικότητα δείχνει ότι ένα μεγάλο μέρος φαρμακείων μπαίνει στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ μη μπορώντας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

      Διαγραφή
  14. Για να μην δημιουργηθεί καμία παρανόηση άσχετα με τους υπολογισμούς που κάνουμε και το ομολογουμένως υψηλό κέρδος που προκύπτει για το φαρμακείο ακόμα και σε περίοδο οικονομικής κρίσης, θεωρώ απαράδεκτο το κράτος να αποδεικνύεται ασυνεπές στις πληρωμές του προς τους παρόχους υγείας. Κλείνω την παρένθεση και επιστρέφω στα καθ' ημάς.

    Επαναλαμβάνω για μια ακόμα φορά ότι οι 40.000€ μηνιαίως δεν τέθηκαν από εμένα ως μέσος τζίρος ενός φαρμακείο, αλλά ήταν μια ενδεικτική, φαντάζομαι, αναφορά του πρώτου σχολιαστή (Ανώνυμος - 17 Αυγούστου 2012 2:39 μ.μ.) και πάνω σε αυτή απάντησα. Αν είχε μιλήσει για 20.000 ή για 100.000€ θα είχα απαντήσει αναλόγως.
    Αφού κατά κοινή παραδοχή αποδείξαμε παραπάνω ότι το φαρμακείο των 40.000€ θα έχει μηνιαίο καθαρό, μετά φόρων, κέρδος τουλάχιστον 5.000 € ας προχωρήσουμε, όπως άλλωστε το επιθυμείτε, στον υπολογισμό του κέρδους του μέσου φαρμακείου.

    Η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη για το έτος 2011 ανήλθε στα 3,6 δισ. ευρώ. Για το 2012 ο στόχος είναι τα 2,9 δισ. κάτι το οποίο φαίνεται ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί εκτός και αν για 1-2 μήνες δεν αρρωστήσει όλος ο ελληνικός πληθυσμός. Αν τελικά βρεθεί τρόπος να χρηματοδοτηθεί ο ΕΟΠΠΥ το πιθανότερο είναι η χρονιά να κλείσει με δημόσια φαρμακευτική δαπάνη στα 3,2 δισ. ευρώ. Ας το κρατήσουμε αυτό το νούμερο.
    Σύμφωνα με στοιχεία της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) έως τον Ιούνιο του 2012 έχουν πιστοποιηθεί 11.000 φαρμακεία ως χρήστες της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
    Άρα έχουμε 3.200.000.000/11.000 = 290.910€ μέσο ετήσιο, ανά φαρμακείο, αιτούμενο ποσό στον ΕΟΠΠΥ ή 290.910/12 = 24.240€ μέσο μηνιαίο, ανά φαρμακείο, αιτούμενο ποσό στον ΕΟΠΠΥ, το οποίο αντιστοιχεί σε 24.240/0,85 = 28.500€ μηνιαίο τζίρο ανά φαρμακείο. Με 24,4% επί της λιανικής συντελεστή κέρδους έχουμε 28.500*0,244 = 6.950€ μικτό κέρδος ανά φαρμακείο. Για αυτά τα οικονομικά μεγέθη έχουμε 570€ rebate, 1000€ ενοίκιο, 250 ευρώ ΤΣΑΥ, 400 ευρώ ΔΕΗ/ΟΤΕ, 400 ευρώ λογιστής & λοιπά έξοδα, ΣΥΝΟΛΟ: 2.620€ μηνιαία έξοδα. Από τα παραπάνω προκύπτει περίπου 4.300€ μηνιαίο, προ φόρων κέρδος ή περίπου 3.000 καθαρό, μετά φόρων, κέρδος.
    Είναι χρήσιμη μια μικρή υπενθύμιση της πραγματικότητας σε αυτό το σημείο. Τα παραπάνω μεγέθη αφορούν το ΜΕΣΟ φαρμακείο εν έτη 2012, έτος που ο οικονομικός ιστός της χώρας έχει αποδομηθεί, η καταναλωτική δύναμη έχει περιοριστεί και η ανεργία και η ανασφάλεια θεριεύει μέρα με τη μέρα. Σε αυτό το περιβάλλον της σχεδόν χρεοκοπημένης Ελλάδας το ΜΕΣΟ, επαναλαμβάνω, φαρμακείο απολαμβάνει περί τα 3.000 € καθαρό μηνιαίο κέρδος σε ένα αγαθό ανελαστικής ζήτησης. Αν μη τι άλλο τα νούμερα είναι ιλιγγιώδη και δεν χωρούν καμία σύγκριση με άλλες επαγγελματικές κατηγορίες. Είναι όπως είχα γράψει και στο πρώτο μου σχόλιο, πριν με εγκαλέσετε, σκανδαλώδη όχι μόνο για την παρούσα οικονομική συγκυρία της χώρας αλλά και για οποιαδήποτε χρονική περίοδο της ελληνικής ιστορίας.

    Ας πάμε τώρα στο δεύτερο ζητούμενο του όλου θέματος, που θα τα βρει το φαρμακείο τα λεφτά να πιστώσει τον ΕΟΠΠΥ για 2-3 μήνες. Όπως είχα γράψει στο παραπάνω σχόλιό μου ,αλλά αγνοήσατε όπως φαίνεται, μέχρι και πριν 2 χρόνια το ΜΕΣΟ φαρμακείο, που σήμερα απολαμβάνει 3.000€ μηνιαίο εισόδημα, θα είχε κέρδος 6.000+ € για τους κάτωθι λόγους, τους οποίους και επαναλαμβάνω ώστε να δοθεί η απαιτούμενη έμφαση:
    1) σχεδόν 2πλάσιας φαρμακευτικής δαπάνης
    2) έλλειψη rebate
    3) τεράστιοι χρόνοι πίστωσης από τις φαρμακαποθήκες
    4) έκπτωση από την φαρμακαποθήκη ύψους 5%
    5) σταθερού περιθωρίου κέρδους 35% επί της χοντρικής ακόμα και σε ακριβά φάρμακα αξίας χιλιάδων ευρώ
    6) μικρότερου αριθμού φαρμακείων
    Με αυτά τα δεδομένα πιστεύω ότι ο μέσος φαρμακοποιός, όσο σπάταλη ζωή και αν έκανε, θα έχει προφανέστατα αποταμιεύσεις πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Επομένως τα 50.000€ που θα του χρειαστούν ως κεφάλαιο κίνησης σε αυτή την περίοδο δυσχέρειας που περνάει η χώρα δεν αποτελούν παρά αμελητέο ποσό σε σχέση με τις οικονομικές του δυνατότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά που πιστεύεις εσύ είναι ακριβώς αυτό που λες. Εσύ τα πιστεύεις και αν θέλουν οι άλλοι σε πιστεύουν. Τα έχεις μπλέξει και μιλάς για τη μειοψηφία των φαρμακείων νομίζοντας ότι είναι ΟΛΑ τα φαρμακεία. Δηλαδή δεν ξέρεις τι σου γίνεται.
      Γιαυτό και αυτό που πιστεύεις είναι παραμύθια της χαλιμάς που απλά γίνονται πιο παραμύθια αφού είσαι μεροληπτικός και πασχίζεις να μηχανεύεσαι πράγματα προκειμένου να κατηγορείς τους φαρμακοποιούς.
      Τα βλέπεις όλα όπως θα σε βόλευε για να ικανοποιήσεις το εσωτερικό μένος σου για τα φαρμακεία.
      Κοινώς είσαι εμπαθής ψεύτης.

      Διαγραφή
  15. Συναδελφε 20 Αυγούστου 2012 2:56 μ.μ. καλα τα λες, ΑΛΛΑ αν βαση των νουμερων οταν φαρμακειο με ΑΙΤΟΥΜΕΝΟ 24240 δεν πληρωνεται ειναι σαν να μην εχει αυτο το κερδος των 3000 για 8 μηνες.8 μηνες απληρωτος ο μισθος δηλαδη.Ο οποιος αποτελειται απο την επιστημονικη αμοιβη και την επιχειρηματικη αμοιβη.Ο μισθος φαρμακοποιου (με ολα τα επιδοματα που δικαιουται) ειναι ακριβως 2000 καθαρα για εναν με 2ετη εμπειρια.Τα υπολοιπα 1000 ειναι η επιχειρηματικη αμοιβη η οποια κατα τη γνωμη μου για εναν ανθρωπο πουο εχει επενδυσει πανω απο 100000, επωμιζεται τις μειωσεις των τιμων η οποιες ειναι επισης αρκετες χιλιαδες καθε φορα καταλαβαινεις οτι τα αρχικα 3000 ναι μεν φανταζουν απειρα λεφτα για τον καιρο μας αλλα στην πραγματικοτητα ειναι ασυμφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.