Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Τράβηξε το αυτί του Τσίπρα η Μέρκελ κι εκείνος... χαχάνιζε! [εικόνες]


Γελάκια, γκριμάτσες, αγκαλίτσες και... χορατά, από τον Αλέξη Τσίπρα στις επαφές του πρωθυπουργού τόσο με την Άνγκελα Μέρκελ όσο και με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ «αιχμαλώτισε» ο φωτογραφικός φακός πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Λίγο αργότερα, όμως, η Μέρκελ τού τράβηξε το αυτί...



Τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά το προσφυγικό φέρεται να επέκρινε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στη σύνοδο του ΕΛΚ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την έντονη δυσαρέσκειά της.

Η κ.Μέρκελ, που φαίνεται να συντάσσεται με τη γραμμή Σόιμπλε, φέρεται, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο, φέρεται να αναφέρθηκε χρησιμοποιώντας ιδιαίτερο αυστηρό τόνο, στις καθυστερήσεις στην επαναπροώθηση προσφύγων προς την Τουρκία, αποδίδοντας αποκλειστική, σχεδόν, ευθύνη στην Ελλάδα. Μάλιστα, το ύφος της, κατά τις ίδιες πληροφορίες, εξέπληξε τους παρόντες στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Από το Μαξίμου, πάντως, διαρρέουν ότι αυτή η τοποθέτηση της κ.Μέρκελ δεν δημιουργεί καθόλου θετικό κλίμα ενόψει του γεύματος που θα έχει αύριο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Βερολίνο: Ένα από τα βασικό θέματα της ατζέντας μεταξύ των δύο ηγετών είναι το προσφυγικό, πέρα από την ελληνική οικονομία.

Γελάκια και αγκαλιές

Παρά το γεγονός ότι τα «καυτά» ζητήματα της Ελλάδας -δεύτερη αξιολόγηση, χρέος, ποσοτική χαλάρωση- παραμένουν ανοιχτά και βρίσκονται μάλιστα σε μια εξόχως κρίσιμη καμπή, αυτό δεν εμπόδισε τους κ.κ. Τσίπρα, Γιούνκερ, Μέρκελ και Σουλτς να ανταλλάξουν... αβρότητες.

Τα χαμόγελα έδωσαν και πήραν -σε κάποιες φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema.gr, μάλιστα, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κομισιόν δείχνουν να ξεκαρδίζονται, καθώς ο δεύτερος αγκαλιάζει τον κ. Τσίπρα.

Σε άλλη φωτογραφία, δε, ο κ. Τσίπρας φαίνεται ακόμα και να κάνει κωμικές γκριμάτσες, με την κυρία Μέρκελ και τον κ. Σουλτς να τον παρακολουθούν με χαρακτηριστικά χαμόγελα.

Ουδείς γνωρίζει, βέβαια, εάν αυτό το κλίμα μπορεί και να προεξοφλεί «καλά νέα» για την Ελλάδα από τις Βρυξέλλες...















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.