Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

MNI: E.E. και δανειστές θα είχαν αποδεχθεί τα μέτρα Τσίπρα, εάν είχαν ενημερωθεί


«Βιαστική» και «ανακριβή» χαρακτηρίζουν πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ανακοίνωση του επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem αναφορικά με την Ελλάδα, και προσθέτουν πως το Eurogroup δεν είχε ενημερωθεί για τις αποφάσεις του, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ...



Επιπροσθέτως, οι ευρωπαϊκές πηγές αποκαλύπτουν ότι υπάρχει διχασμός απόψεων στη Ευρώπη σχετικά με την αναστολή των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, σημειώνοντας ότι οι απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Eurogroup σχετικά με το πρόβλημα της Ελλάδος είναι «διαιρεμένες».

Οι ίδιες πηγές δηλώνουν στο ΜΝΙ πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είχε εγκρίνει τις παροχές εφάπαξ επιδόματος σε χαμηλοσυνταξιούχους και αναστολής της αύξησης του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά, τις οποίες εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εφόσον είχε ενημερωθεί.

Υπενθυμίζεται πως ο έλεγχος των εξαγγελιών του πρωθυπουργού άρχισε, ύστερα από σχετικό αίτημα του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.

Από την άλλη, κυβερνητικός αξιωματούχος από την Ελλάδα τόνισε πως η χώρα αναμένει ανακοίνωση για «ξεπάγωμα» των μέτρων εντός του Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.