Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ξέρετε πως υπάρχουν κινέζικα smartphones τελευταίας τεχνολογίας πολύ πολύ οικονομικά;

Από τη Γιούλη Ατματζίδη

Δεν μπορώ να μετρήσω πραγματικά πόσες φορές άκουσα τον προηγούμενο μήνα την φράση, «πήρα κινητό τηλέφωνο από Κίνα σούπερ φτηνό και τέλειο». Well, όχι με την ίδια σύνταξη και τις ίδιες ακριβώς λέξεις αλλά...


 καταλαβαίνετε. Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία στην χώρα που ζούμε να μην έχει λεφτά ούτε για ψωμί αλλά Α! όλα κι όλα, πληρώνουμε τις δόσεις της πιστωτικής για το iPhone. Ή και για το S4.Η και για το S3 (αν το έχεις βάλει σε 5479801 άτοκες δόσεις). Τελευταία σαν να ξυπνάει λίγο ο κόσμος όμως και να στρέφεται σε λίγο πιο οικονομικές λύσεις. Πάμε λοιπόν να δούμε τους απόλυτους Κινέζικους γίγαντες παραγωγής τηλεφώνων που σε λίγο ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ θα κάνουν μεγάλη ζημιά στις πωλήσεις των γιγάντων Apple και Samsung στην Δυτική Αγορά κινητής τηλεφωνίας.
1. Huawei




H Tρίτη μεγαλύτερη παραγωγή κινητών ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ πέρισυ ανήκει στην Huawei την οποία μπορεί να θυμάσαι αν είχες ασύρματο mobile internet κάποτε στο λαπτοπ σου. Ήταν ο κατασκευαστης του πρώτου chipset που θυμάμαι. (Καλές εποχές, είχαμε να πληρώνουμε ΚΑΙ mobile internet στο λαπτοπ.) Ετήσια ανάπτυξη και άνοδο κατά 18%. Χαρακτηριστικό τηλέφωνο phablet το MediaPad X1 με 7’ιντσες οθόνη το λεπτότερο παρακαλώ από ότι κυκλοφορεί Smartphone αυτή την στιγμή και με τιμή στα 399 έουρος. Not bad.
2. ΖΤΕ




Τι καλύτερη διαφήμιση να ζητήσει μια εταιρέια από την πρώτη κυρία της Κίνας Peng Liyuan να κρατάει και να φωτογραφίζει ανάμεσα στο πλήθος κατα την διάρκεια επίσκεψης στην Γερμανία ,με το ZTE της Nubia Z5 mini. Το συγκεκριμένο Nubia Ζ5 mini έχει 13MP κάμερα και κοστίζει περίπου 250 δολάρια.
3. Xiaomi




Ένα απο τα πιο πετυχημένα startup όλων των εποχών, ακόύει στο όνομα Xiaomi (προφέρεται Ζιαόμι) θα κατακλύσει τις Ασιάτικες αγορές του Χόνγκ Κονγκ του Μακάο και της Ταιβάν με το Mi3 την ναυραχίδα τους , το οποίο θα έχει λιανική τιμή πώλησης 330 δολάρια. Τετραπύρηνο 2GB RAM και 13 ΜΡ και δεν το αξίζει; Φυσικά και το αξίζει.

Θα τα βρείτε οnline και στο Aliexpress και σε διάφορα ιντερνετικά μαγαζιά αλλά πάντα να συμβουλέυεστε scam advisor sites για πιθανά knock offs.

Να τονίσω ότι δεν θα συνιστούσα σα κάποιον να επενδύσει στα λεγόμενα κινέζικα τηλέφωνα κλώνους των Apple και κυρίως Samsung έστω και εκατό δολάρια για τους εξής απλούς λόγους. Μπορεί να νομίζεις ότι κρατάς Samsung αλλά ούτε η μπαταρία είναι ίδιας κλάσης και αντοχής (ομιλώ για Samsung γιατί η μπαταρία του iPhone είναι ανέκδοτο από μόνη της) ο επεξεργαστής θα είναι σαφώς αργότερος και παλαιότερης τεχνολογίας, τα υλικά κατασκευής και κατα συνέπεια αντοχής δεν είναι τα ίδια και τέλος υπάρχει πολύ μεγάλο θέμα με το δίκτυο που χρησιμοποιούν. 2-3 γνωστοί που προσπάθησαν να πείσουν κόσμο ότι έχουν 5s ολοκαίνουριο, δεν έπιανε παρά μόνο 2G σήμα . Οπότε επενδύστε σε μια εταιρεία όπως οι παραπάνω που προσπαθούν τίμια να πολεμήσουν τους τιτάνες Apple και Samsung.

Όσο λοιπόν η Samsung και η Apple πλακώνονται σαν κοριτσάκια στην παραλία που πετάει το ένα στο άλλο χούφτες με άμμο, έρχεται ένα πιο πονηρό και χτίζει στα συντρίμια των πύργων δικό του κάστρο. Mην πείτε ότι δεν σας προειδοποίησα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.