Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Έρχεται εργασιακός μεσαίωνας στην Ελλάδα -ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ

Το έχουμε ξαναγράψει, εμείς στο Planet-Greece, δεν έχουμε καμία δέσμευση, δεν εξαρτώμαστε από κανέναν οικονομικά κι ελεύθερα μπορούμε να γράψουμε τα πράγμα ως έχουν. Το σχέδιο της τρόικας, που ΚΑΝΕΙΣ δε σας λέει έχει ως εξής. "Έλληνες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ



δεν παράγετε τίποτα. Δεν έχετε βαριά βιομηχανία και είστε απλά μία καταναλωτική κοινωνία. Για να βγείτε από την κρίση, δηλαδή να μειωθεί το δημόσιο χρέος θα πρέπει να γίνουν ένα από τα δύο ή και τα δύο συνδυαστικά. Ή να κάνετε επενδύσεις, που θα συνοδευτούν με εξαγωγές και αύξηση του πλούτου της χώρας (να γίνετε δηλαδή αυτόνομοι) ή να μειώσετε τους μισθούς σε επίπεδα... Κίνας. Να μην υπάρχει η δυνατότητα της υπερκατανάλωσης. Πρέπει να μάθετε να ζείτε με τα βασικά, για τα επόμενα 8-10 χρόνια"!

Αυτή είναι η αλήθεια όπως έχει διατυπωθεί στην κυβέρνηση και όλοι κάνουν την... πάπια. Κανείς από τους πολιτικούς δε βγήκε να υποστηρίξει - δεδομένου ότι θεωρούν τους εαυτούς τους σωσίες του Έθνους - ότι πρέπει να για τα επόμενα 3 χρόνια τουλάχιστον να λαμβάνουν 1.500 ευρώ τον μήνα. Τα υπόλοιπα να τα χαρίσουν στα κρατικά ταμεία. Να κόψουν τις τεράστιες αμοιβές των στελεχών του δημόσιου τομέα (μην ανησυχείτε, υπάρχουν πολλοί άξιοι που θέλουν να εργαστούν με το 1/3 των χρημάτων από αυτούς). Απλές λύσεις για να μην υποφέρουν οι πολίτες.

Και πάμε τώρα και στις μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, κατά 40%. Για την ακρίβεια είναι μειώσεις από 16% μέχρι 40%. Τι σημαίνει αυτό με απλά και κατανοητά νούμερα;
Ένας σερβιτόρος που παίρνει σήμερα 880 ευρώ θα βρεθεί στα 740 έχοντας χάσει δηλαδή το 16% του μισθού του ή 140 ευρώ. Περίπου 180 ευρώ θα χάσει ένας υπάλληλος ξενοδοχείου με αμοιβή 920 ευρώ. Ένας υπάλληλος εμπορικού καταστήματος με μισθό κοντά στα 900 ευρώ θα βρεθεί να χάνει περίπου 18% του μισθού του ή πάνω από 1690 ευρώ, ενώ το μεγάλο μαχαίρι θα πέσει σε μισθούς όπως αυτούς των τραπεζοϋπαλλήλων που θα βρεθούν να χάνουν το 1/4ο του μισθού, δηλαδή κάπου 250 ευρώ, έτσι ώστε από τα περίπου 1.000 ευρώ να πέσουν στα 740 (που θέλει η Τρόικα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.