Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Συναγερμός μαζικών εξεγέρσεων στις φυλακές την Δευτέρα

Συναγερμός έχει σημάνει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, αφού οι κρατούμενοι απ' όλες τις φυλακές, δημιούργησαν ένα εσωτερικό δίκτυο επικοινωνίας και ετοιμάζουν μεγάλες και συντονισμένες...



κινητοποιήσεις μες στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, την Δευτέρα.
Παράλληλα, δημιουργήθηκαν ομάδες κρατουμένων για τον συντονισμό των κινητοποιήσεων σε πανελλαδικό επίπεδο. Σύμφωνα με όσα έχει πληροφορηθεί η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι κρατούμενοι θα ξεκινήσουν με αποχή από το συσσίτιο και σε απεργία πείνας, όπως δηλαδή συνέβη και τον Νοέμβριο του 2008. Οι κρατούμενοι επαναφέρουν τα αιτήματα που αφορούν τον υπερπληθυσμό των φυλακών, τις συνθήκες κράτησης, την περίθαλψη, το καθεστώς χορήγησης αδειών, τη μείωση των ποινών και τους εναλλακτικούς θεσμούς έκτισή τους. Ακόμη, αναφέρουν ότι η δυναμικότητα των φυλακών ανέρχεται σε 9.700 θέσεις, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρατουμένων ανέρχεται στους 12.600. Από αυτούς οι 7.300 είναι αλλοδαποί, οι 5.100 Ελληνες και οι 180 αλλοδαποί προς απέλαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.