Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΑΤΕ: "Έσκασε" η πρώτη προβληματική τράπεζα

ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ;

Μεγάλες ζημίες - έκπληξη για πολλούς - ύψους...


117,2 εκατ. ευρώ για το πρώτο εννεάμηνο του 2010 παρουσίασε ο όμιλος της ATEbank, έναντι κερδών 82,4 εκατ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οπως αναφέρερται στην ανακοίνωση, αυτό αποδίδεται "στη διατήρηση των αυστηρών κριτηρίων εκτίμησης των κινδύνων που έχουν αναληφθεί από τον όμιλο και στην αναγνώριση προβλέψεων απομείωσης ύψους 287,2 εκατ. ευρώ, καθώς και στις ζημίες από χρηματοοικονομικές πράξεις που καταγράφηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους".

Επίσης, η ATEbank ανακοινώνει πώς "θα προχωρήσει το προσεχές διάστημα σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1 δισ. ευρώ με τη στήριξη του βασικού της μετόχου, που είναι το ελληνικό Δημόσιο, για την ενίσχυση της κεφαλαιακής της θέσης. Από το ποσό αυτό, μέρος θα χρησιμοποιηθεί για την εξαγορά προνομιούχων μετοχών που κατέχει το Δημόσιο και τα υπόλοιπα για την ενίσχυση των βασικών εποπτικών κεφαλαίων του ομίλου".

Την ίδια ώρα, πάντως, πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο και για άλλη μία τράπεζα (μεσαίου μεγέθους) η οποία δε φαίνεται να αντέχει στις πιέσεις της οικονομικής κρίσης, και που αναμένεται να παρουσιάσει μεγάλες ζημίες. Ήδη, παρασκηνιακά διαπραγματεύεται να συγχωνευθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.