Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Το τσουνάμι… Κουρής "έφαγε" τον Γιαννίκο – με ποιους επιχειρηματίες «φλερτάρει»


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο ALTER μετά την απόφαση του μεγαλομετόχου να αναλάβει σχεδόν… πραξικοπηματικά την τύχη του καναλιού στα χέρια του. Σύμφωνα με πολύ έγκυρες πηγές του planet-greece…

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ


Ο Κουρής, σε άτυπο λογιστικό έλεγχο που έκανε στα οικονομικά στοιχεία του καναλιού, με ανθρώπους δικής του εμπιστοσύνης, φέρεται να διαπίστωσε όργια σπατάλης τα οποία αποδίδει στον συνέταιρό του, Κώστα Γιαννίκο. Μέχρι και τιμολόγιο για πλαστική στήθους πασίγνωστης παρουσιάστριας του καναλιού φέρεται να εντόπισαν οι άνθρωποι του Κουρή, μες στα εκατοντάδες τιμολόγια που έψαξαν τους τελευταίους μήνες.

Ο Γιαννίκος, θα συνεχίσει να κρατάει το 25% των μετοχών του καναλιού, αλλά απ’ ότι φαίνεται όχι για πολύ ακόμη. Κι αυτό γιατί, το 25% δε σημαίνει μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Έτσι, τώρα που δε θα παίρνει το 100άρικο του διευθύνοντος συμβούλου, θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το μέλλον του (όχι ότι θα πεινάσει κιόλας) δεδομένου ότι από τις μετοχές αποκλείεται να λάβει μέρισμα, αφού το κανάλι χρωστάει πολλά! Χώρια του ότι ο Κουρής αν τραβήξει μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ο Γιαννίκος είναι από χλωμό έως… αδύνατο να βρει τα κεφάλαια να ακολουθήσει.

Σε ότι αφορά τα σχέδια του Κουρή για το κανάλι, αυτά περιλαμβάνουν τον περιορισμό του κόστους λειτουργίας κατά 40%! Η αρχή θα γίνει με κόψιμο πολλών συνεργατών από επαρχία, όσων εργάζονται  με μπλοκάκι αλλά και η διακοπή πολλών πανάκριβων κυκλωμάτων.

Στα σχέδια περιλαμβάνονται ακόμη και η μείωση των ενοικιαζόμενων συνεργείων που χρησιμοποιεί για τις ανάγκες κάλυψης των ρεπορτάζ, ενώ θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η ανταλλαγή πλάνων μεταξύ Kontra Channel και ALTER, των οποίων τα Desk θα συνεννοούνται ποιο θέμα θα καλύψει ο καθένας για να μην συμπέφτουν.

Το γραφείο προσωπικού θα κληθούν να περάσουν ακριβοπληρωμένα ονόματα, από παρουσιαστές μέχρι απλούς ρεπόρτερ του καναλιού, για να γίνει αναδιαπραγμάτευση των αμοιβών τους. Όσοι λαμβάνουν μηνιαίες αποδοχές άνω των συμβάσεων της ΕΣΗΕΑ, το πιθανότερο είναι ότι θα τους ζητηθεί να υπογράψουν έγγραφο με το οποίο θα αποδέχονται γενναίες μειώσεις. Η αρχή αναμένεται να γίνει με τους παρουσιαστές, ενώ κάποιοι πανελίστες, μάλλον θα δουν την πόρτα της εξόδου.

Προς το παρόν, μέχρι να γίνουν οι παραπάνω αλλαγές, δεν προβλέπονται απολύσεις. Τουλάχιστον όχι τόσο άμεσα και όχι στον βαθμό που ακούγεται. Συνολικά, πάντως, το κανάλι θέλει να απαλλαγεί από πολλά βάρη του παρελθόντος αλλά και από ανθρώπους που κρίνονται μη παραγωγικοί. Ίσως, μέχρι το Πάσχα ο αριθμός των θέσεων εργασίας να μειωθεί κατά 100 – 120 άτομα.

Ο Κουρής, φέρεται να φλερτάρει με δύο επιχειρηματίες. Με τον Λαυρεντιάδη ( ο οποίος είναι περισσότερο πρόταση της Ντόρας) αλλά και με τον εφοπλιστή Χάρη Βαφειά, ο οποίος φέρεται να είναι «ψημένος» να μπει στο μετοχικό σχήμα του καναλιού. Σε ότι αφορά τη συνεργασία με τις τράπεζες, ο Κουρής φέρεται να έχει λάβει μία περίοδο ανοχής και ίσως και χρηματοδότησης, για τους επόμενους μήνες.


Για το τέλος, αφήσαμε μία ενημέρωση προς συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο φέρεται να θορυβήθηκε από τις αναρτήσεις του planet-greece. Ότι εντολή και να δώσεις στους τεχνικούς του καναλιού να κλειδώσουν πολλές διευθύνσεις για να μην μπαίνουν οι ρεπόρτερ, να ξέρεις ότι πολλές φορές και… οι τοίχοι έχουν αυτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.