Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Σας... πονάει ο «γιατρός», αλλά είναι για το καλό σας...

ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Αρχηγική εμφάνιση στο πλευρό του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, έκανε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν...


μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, το μεσημέρι της Τρίτης. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Στρος Καν ζήτησε νέεες θυσίες από τον ελληνικό λαό και προανήγγειλε ότι «τα χειρότερα δεν έχουν περάσει», ενώ επιχείρησε να εμφανιστεί ως ο... καλός γιατρός, που προσπαθεί να δώσει στους Έλληνες ένα φάρμακο που δεν τους αρέσει, αλλά είναι για το καλό τους, όπως περίπου μας είπε...

Στην αρχή της κοινής συνέντευξης Τύπου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε «θετικό ότι η προσπάθειά μας αναγνωρίζεται πια όλο και περισσότερο», τονίζοντας επίσης ότι η απόφαση της χώρας μας ήταν να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία για το μέλλον της Ελλάδας

«Να αξιοποιήσουμε το χρόνο από τον οποίο μπορούμε και απέχουμε από τις αγορές, για να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο. Αυτό το κάνουμε με μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές. Το έχω ξαναπεί: τα πελώρια ελλείμματα ήταν σύμπτωμα παθογένειας» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπανδρέου. Και προσέθεσε: «Οι αλλαγές δεν αφορούν στη μείωση των κρατικών δαπανών, αλλά στην καθιέρωση κανόνων, διαδικασιών λογοδοσίας και ελέγχου. Το κάθε ευρώ να πιάνει τόπο».

«Δεν επιδιώκουμε αόριστα την αύξηση των δημοσίων εσόδων. Αυτό που επιδιώκουμε, είναι να αποδίδεται φορολογική δικαιοσύνη και φορολογική συνείδηση. Να γίνει δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών» εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Παίρνοντας το λόγο, σε μια επίδειξη αβροφροσύνης, ο επικεφαλής του ΔΝΤ υποσχέθηκε ότι, την επόμενη φορά που θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό, θα μιλάει ελληνικά. Μεταξύ άλλων, ο κ. Στρος Καν είπε οτι το ΔΝΤ έχει εντυπωσιαστεί από τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός, «γιατί αυτός είναι που έχει πληγεί από τα μέτρα, που είναι όμως απαραίτητα».

Συμπλήρωσε δε, ότι απομένουν πολλά να γίνουν, «τώρα όμως πρέπει να αποκατασταθεί η ανάπτυξη, διότι χωρίς ανάπτυξη δεν θα υπάρξει λύση στο πρόβλημα της χώρας». Ακόμη, αναγνώρισε ότι το ΔΝΤ θεωρείται ο «κακός» στην παγκόσμια σκηνή, όμως υπογράμμισε με νόημα ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι η «ρίζα» των προβλημάτων, αλλά πηγαίνει σε μια χώρα, όταν η χώρα εκείνη το ζητήσει, για να δώσει λύσεις.

Σε ερώτηση για το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου, επανέλαβε ότι είναι θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αναγνωρίζοντας ότι είναι περισσότερο «τεχνικό θέμα».(ΘΕΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.