Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Αγροτική βγάζει στο σφυρί την «Δωδώνη»


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗ

Υπό κλίμα ανασφάλειας ζουν εκατοντάδες εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας Ηπείρου, Δωδώνη. Τα σενάρια πώλησης της εταιρείας από την μητρική Αγροτική Τράπεζα…

σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Planet-Greece, επιβεβαιώνονται και μάλιστα ήδη βρίσκονται (σε πρώιμο στάδιο είναι η αλήθεια) σε εξέλιξη οι συζητήσεις με υποψήφιο αγοραστή.

Ο επιχειρηματίας που έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για την εξαγορά της Δωδώνης είναι ο κύριος Σαράντης, ο Λαρισαίος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης της γαλακτοβιομηχανίας Όλυμπος.

Η Αγροτική επιχειρεί να απαλλαγεί από την εμπλοκή της με όλες τις βιομηχανίες ή επιχειρήσεις που δεν σχετίζονται με τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Παρά το γεγονός ότι η Δωδώνη είναι κερδοφόρα επιχείρηση, έχει αποφασιστεί να μπει πωλητήριο προκειμένου να αντληθεί ζεστό χρήμα που θα τονώσει την ρευστότητα της τράπεζας και θα βουλώσει πολλές… τρύπες.

Προ ημερών, αναμενόταν να ταξιδέψει στα Γιάννενα ο κύριος Χρήστος Σταθόπουλος, οικονομολόγος, ο οποίος ειδικεύεται στο «ξεσκόνισμα» των λογιστικών στοιχείων εταιρειών που είναι υπ’ ατμόν για «εξυγίανση» ή πώληση.

Εργασιακός... μεσαίωνας

Υπό το κλίμα της αβεβαιότητας λόγω οικονομικής κρίσης, πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που έχουν σπεύσει να υποβάλλουν τα χαρτιά τους για παραίτηση,  προκειμένου να προλάβουν να βγουν στη σύνταξη.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Δωδώνης, εντεταλμένος της Αγροτικής Τράπεζας, ακολουθώντας τις εντολές της τράπεζας, έχει προχωρήσει στο κλάδεμα της αποζημίωσης που δικαιούνται οι εργαζόμενοι. Αντί λοιπόν της καταβολής του 100% της αποζημίωσης της απόλυσης εν είδη εφάπαξ, τους καταβάλει μόλις το 40%! Και μάλιστα, βάζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν χαρτιά με τα οποία αποδέχονται τη συμφωνία κι ότι δεν πρόκειται μελλοντικά να προσφύγουν στη δικαιοσύνη αξιώνοντας το υπόλοιπο των χρημάτων τους.
Κι έτσι, όμως, λόγω του κλίματος ανασφάλειας που έχει καλλιεργηθεί στους κόλπους των εργαζομένων, περίπου 25 άτομα έχουν ήδη καταθέσει αίτηση για αποχώρηση από την εταιρεία. Από το γραφείο του προέδρου, λοιπόν, διαρρέεται ότι από αυτές τις αιτήσεις, προς το παρόν αποδεκτές θα γίνουν μόλις 10, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί τα κριτήρια υπό τα οποία θα γίνει η επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.