Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Το απεργιακό δελτίο της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου

Σήμερα δεν θα κινηθούν τα...
λεωφορεία της ΕΘΕΛ από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το μεσημέρι και τα τρόλεϊ του ΗΛΠΑΠ από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.Κανονικά θα κινούνται τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.
Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι και σε ΟΣΕ και Προαστιακό.
Συγκεκριμένα, δε θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο των τρένων του ΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς και των λεωφορείων που καλύπτουν την απόσταση Πάτρα-Κιάτο.
Επίσης, καταργούνται τα διεθνή δρομολόγια 334, 335, 336, 337, 460, 461, στην ελληνική διαδρομή τους, αλλά οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με λεωφορεία.
Από τα μεσάνυχτα καταργούνται περίπου 30 δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού. Το ίδιο ισχύει και για ορισμένα δρομολόγια που επρόκειτο να αναχωρήσουν την Παρασκευή.

Εκτός απροόπτου, αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά σήμερα όλες οι πτήσεις καθώς το Πρωτοδικείο Αθηνών το απόγευμα έκκρινε παράνομη την απεργία της Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Εν τούτοις, το Πρωτοδικείο Αθηνών το απόγευμα έκκρινε παράνομη την απεργία, οπότε αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά οι πτήσεις.
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα έως την Παρασκευή και οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους, αλλά και για το ωράριο λειτουργία του φαρμακείου.Εξαιρούνται μόνο τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.
Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν τέλος και οι δικηγόροι σε όλη την Ελλάδα από σήμερα έως την Παρασκευή, αντιδρώντας στις «ελάχιστες αμοιβές», οι οποίες μετονομάζονται με το νομοσχέδιο σε «νόμιμες αμοιβές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.