Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Πάνω από 20% η ανεργία το 2011

Φόβους για έκρηξη της ανεργίας το 2011 εκφράζει ο πρόεδρος του...



Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Γ. Κασιμάτης και απευθύνει για μία ακόμη φορά έκκληση στους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να επιταχύνουν τους ρυθμούς για τολμηρές αποφάσεις που θα βοηθήσουν στην αναθέρμανση της οικονομίας.

Αναλυτικότερα επισημαίνει:

"Η αγορά βιώνει τα τελευταία χρόνια μία πρωτόγνωρη υποκατανάλωση την οποία βλέπουμε όλοι, εκτός προφανώς από τα μέλη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Η αγορά χειμάζεται και η ανεργία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα εκτοξευθεί πάνω από το 20%. Κάνω έκκληση για ακόμη μια φορά στους υπουργούς Οικονομικών κ. Γ. Παπακωσταντίνου και Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοΐδη να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την απελπιστική κατάσταση της αγοράς δεδομένου ότι η πολιτική η οποία εφαρμόζεται μέχρι σήμερα δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Είναι ενδεικτικό ότι το 2010 χάθηκαν 3 δισ. ευρώ από την αγορά ενώ το 2011 μπαίνει με τους χειρότερους οιωνούς. Η αύξηση των φορολογικών συντελεστών, η περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων μισθωτών και συνταξιούχων, οι ανατιμήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης καθιστούν επιτακτική την ανάγκη λήψης νέων μέτρων που θα τονώσουν την αγορά και θα αλλάξουν την ψυχολογία καταναλωτών και επιχειρηματιών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.