Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Το οικογενειακό... τρομοκρατικό παρελθόν της 27χρονης Γερμανίδας

Σαν βόμβα έσκασε στην αντιτρο- μοκρατική ότι η 27χρονη Γερμανίδα καθηγήτρια που παρακολου-θούσαν, ήταν κόρη της...


Από την RAF στους "Πυρήνες"...



Μπάρμπαρα και του Λούτβικ Μέγερ (φωτό αριστερά).

Το ζευγάρι ήταν μέλη της RAF - Φράξια Κόκκινος Στρατός, γνωστή κι ως Μπάαντερ Μάινχοφ, από τα ονόματα των ιδρυτών της.

Η μητέρα της 27χρονης Φαίη - Μαρί Μέγερ, καταζητείτο από το 1991 από τις γερμανικές Αρχές, με διεθνές ένταλμα σύλληψης κατηγορούμενη για συμμετοχή σε βομβιστική επίθεση σε πολυεθνική εταιρεία με στόχο τον ιδιοκτήτη της Έρνστ Ζίμερμαν. Στην RAF ήταν γνωστή με το κωδικό όνομα "Γκάμπι Κράους".

Συνελήφθη  το 1999 στο Βυρητό, όταν η ίδια παραδόθηκε στην γερμανική πρεσβεία της Λιβανέζικης πρωτεύουσας. Στην Γερμανία το δικαστήριο την άφησε προσωρινά ελεύθερη, αφού δε θεωρείτο πλέον ύποπτη φυγής. Σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, το 2001, το ίδιο δικαστήριο της χάριζε την ελευθερία της, αφού τα αδικήματά της είχαν παραγραφεί. Τότε αποφάσισε να επιστρέψει στο Λίβανο μαζί με την 27χρονη σήμερα κόρη της κι από εκει, ήρθαν μαζί λίγο καιρό μετά στην Ελλάδα.

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής, έχουν εντοπίσει και την 52χρονη Μπάρμπαρα Μέγερ στη χώρα μας, ωστόσο δεν τίθεται ζήτημα να την ενοχλήσουν καν, αφού δε φαίνεται, μέχρι στιγμής, να έχει ποτέ απασχολήσει με τις κινήσεις της.

Ο πατέρας της 27χρονης καθηγήτριας γερμανικών, Λούτβικ Μέγερ, σκοτώθηκε το 1986 στην Βιέννη, κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής με αστυνομικούς στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τις γερμανικές Αρχές, οι γονείς της 27χρονης ανήκαν στην τρίτη γενιά των τρομοκρατών της RAF.

Η 27χρονη βρισκόταν τους τελευταίους επτά μήνες στην Αθήνα και πρίν από αυτό το διάστημα ζούσε στη Θεσσαλονίκη. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η 27χρονη είχε, πριν από καιρό, συνάντηση διάρκειας 6 ωρών με τους τέσσερις συλληφθέντες, με τους οποίους φέρεται να διατηρούσε στενές επαφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.