Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Τα "μωρά" της τρομοκρατίας και η συνάντηση - μυστήριο

Όταν στο Planet-Greece γράφαμε για "4" συλλήψεις, οι άλλοι μιλούσαν για "3" προσαγωγές. Και ναι, είχαμε και έχουμε το θάρρος (και δεν πρόκειται κανείς να μας σταματήσει) να γράφουμε όποια πληροφορία μας τίθεται στα υπόψιν. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή θέλουμε όλοι οι πολίτες να γνωρίζουν τι "διαρροές" γίνονται και όταν...

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΜΟΝΟ ΕΔΩ




έρθει η στιγμή, αυτοί που "διαρρέουν" σκοπίμως κάποια πράγματα για να κάνουν τα όποια παιχνίδια θέλουν, να τους επιφυλάξουμε και την ανάλογη... υποδοχή...

Σε ότι αφορά τις έρευνες, επισήμως η αστυνομία διαρρέει ότι υπάρχει πλέον ταυτοποίηση για τους "4" συλληφθέντες. Αυτό που δεν διευκρινίζεται είναι το πώς έγινε η ταυτοποίηση, τη στιγμή που όλοι αρνήθηκαν να μπουν στη διαδικασία της δακτυλοσκόπησης.

Έξω από το διαμέρισμα της οδού Φορμίωνος 161, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής ήταν διασκορπισμένοι μέρες τώρα. Είχαν στα χέρια τους ένα "μεγάλο" όνομα από τους καταζητούμενους για συμμετοχή σε εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις, υπό τη σκέπη του οποίου έγινε μεγάλη συνάντηση πριν λίγες ημέρες, με τη συμμετοχή των "4" και ακόμη ενός ατόμου.

Ο άνθρωπος αυτός, διακαής πόθος, τα τελευταία 2 χρόνια, της αντιτρομοκρατικής, τους ξέφυγε την τελευταία στιγμή. Όταν, το απόγευμα, οι "4" άρχισαν να βγαίνουν από την πολυκατοικία - κρυσφήγετο της οδού Φορμίωνος, με διαφορά 10 λεπτά ο ένας από τον άλλο (ακριβώς όπως και στη "μεγάλη" συνάντηση πριν λίγες ημέρες) οι αστυνομικοί άρχισαν να τους συλλαμβάνουν.

Η έκπληξη ήταν ο 30χρονος - μέλος του πολιτικού συμβουλίου της Νεολαίας του κόμματος του Συνασπισμού, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε η δική του ταυτότητα και άλλη μία για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή το 2004!

Οι υπόλοιποι, κατηγορούνται για συμμετοχή σε βομβιστική επίθεση με γκαζάκια, στην ΔΕΗ Θεσ/νίκης, στις 13 του περασμένου Οκτώβρη.

Αυτό που προβληματίζει τους αστυνομικούς, είναι τα αντικείμενα που βρήκαν στις κατ' οίκον έρευνες, που ακολούθησαν των συλλήψεων. Το πιστόλι των 9mm με γεμιστήρα που περιείχε 10 σφαίρες, οι λαμπτήρες (που συνήθων χρησιμεύουν ως πυροκροτητές στην συνδεσμολογία βομβών), η πληθώρα άσχετων κλειδιών, το σετ εργαλείων με το κολλητήρι και τα κατσαβίδια(σύνεργα για κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών), δείχνουν ότι προφανώς κάτι είχαν στα σκαριά.

Προς το παρόν, από τις έρευνες, η εμπλοκή των συλληφθέντων με τη "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" δεν προκύπτει. "Όμως είναι νωρίς ακόμη" μας λέει με νόημα, αστυνομική πηγή, τονίζοντας ότι υπάρχουν 2 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, 3 laptop και 5 USB, η εξερεύνηση των οποίων μπορεί να δώσουν... θησαυρούς. Εξάλλου, είναι και το όπλο, το οποίο αναμένεται να δώσει το πολύ μέχρι το μεσημέρι... απαντήσεις για το αν απασχολεί ή όχι.

Και βεβαίως, θα αναρωτηθείτε... ποιος ο λόγος που έπιασε τέτοια "πρεμούρα" τους αστυνομικούς, για να επισπεύσουν τις προσαγωγές και δεν άφηναν τους νεαρούς να δουν πρώτα πώς θα κινηθούν, έχοντάς τους υπό παρακολούθηση και βλέποντας μήπως τους οδηγήσουν σε... μεγαλύτερο λαυράκι;
Η απάντηση βίσκεται στην τελευταία επιστολή της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, που ανέλαβαν την ευθύνη για την έκρηξη της βόμβας στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Έγραφαν τα μέλη της οργάνωσης, απευθυνόμενα στους δικαστές, ενόψει της δίκης των "6" τελευταίων συλληφθέντων στις γιάφκες της Ν. Σμύρνης και του Πειραιά, στις 19 Ιανουαρίου:
«δεσμευόμαστε δημόσια πως για κάθε χρόνο φυλακής που θα ακούνε τα αδέρφια μας, θα τοποθετούμε από ένα κιλό εκρηκτικής ύλης στις αυλές των σπιτιών σας, στα αυτοκίνητά σας, στα γραφεία σας, ενώ δεν αποκλείουμε και τις προσωπικές συναντήσεις τετ α τετ μαζί σας, εφαρμόζοντας τη στρατηγική του αιφνιδιαστικού πλησιάσματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.