Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Η πλειοψηφία των νέων μένει με τους γονείς

Στην Ελλάδα, το ποσοστό των νέων που μένουν με τους γονείς τους, είναι το τρίτο υψηλότερο στην Ευρώπη. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μένους με τους γονείς τους σε ποσοστό...



61%! Στην ευρώπη, ο μέσος όρος των νέων, ηλικίας 18-34 που μένουν στο πατρικό τους αγγίζει το 46%. Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση από την κορυφή και ακολουθούν Ούγγροι (64%) και Πορτογάλοι (62%).

Τα παραπάνω ανέφερε η Ευρωπαία επίτροπος για θέματα Πολιτισμού, Εκπαίδευσης, Νεολαίας και Πολυγλωσσίας κ. Α. Βασιλείου, μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Γ. Παπανικολάου, για την αδυναμία οικονομικής ανεξαρτητοποίησης των νέων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Σχετικά με τους λόγους για τους οποίους οι νέοι δεν εγκαταλείπουν το πατρικό σπίτι τους, η πλειονότητα των νέων Ευρωπαίων προβάλλει λόγους υλικής φύσης. Πιο συγκεκριμένα, το 44% πιστεύει ότι οι νέοι ενήλικοι δεν διαθέτουν τα οικονομικά μέσα για να φύγουν από το σπίτι των γονέων τους, ενώ το 28% είναι της γνώμης ότι υπάρχει έλλειψη στέγης σε προσιτές τιμές.

Επιπλέον, το 16% έχει την τάση να προσάπτει στους νέους εγωισμό, συμφωνώντας με την παρατήρηση ότι οι νέοι σήμερα θέλουν όλες τις ανέσεις του σπιτιού χωρίς να χρειάζεται να φέρουν το βάρος των ευθυνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.