Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Βυθίζεται στην κρίση η ΕΣΗΕΑ

Με πρωτοβουλία μελών του μικτού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, δημοσιοποιήθηκε απόφαση, σύμφωνα με την οποία αμφισβητείται ευθέως...



το Δ.Σ. της Ένωσης, το οποίο καλείται να διαπραγματευτεί με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ για τη νέα κλαδική σύμβαση. Στην επιστολή αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:


"Αυτό το διοικητικό συμβούλιο φέρει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα.
Δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτεί και να υπογράψει με τους εργοδότες καμία αξιοπρεπή συλλογική σύμβαση, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.
Είναι ανίκανη, πλέον, να παίξει ακόμη και τον ρόλο του διαμεσολαβητή – ειδικά όσο επιμένει να παζαρεύει εν κρυπτώ τους μισθούς και την αξιοπρέπεια των συντακτών, χωρίς ενημέρωση των ίδιων και του Μικτού Συμβουλίου.
Άλλωστε το ζητούμενο δεν είναι να υπογραφεί μία οποιαδήποτε «συλλογική σύμβαση», αλλά μία σύμβαση η οποία να διασφαλίζει τα πραγματικά δικαιώματα των δημοσιογράφων.

Για όλους αυτούς τους λόγους:
· Αρνούμαστε να δώσουμε λευκή επιταγή σε αυτό το ΔΣ να διαπραγματευτεί και να υπογράψει οποιαδήποτε σύμβαση, ειδικά στην περίπτωση που νομιμοποιεί την αυθαιρεσία και επιθετικότητα των εργοδοτών.
· Απαιτούμε τη σύγκληση γενικής συνέλευσης του κλάδου και συνελεύσεων σε όλα τα μαγαζιά, προτού αναληφθεί οποιαδήποτε δέσμευση απέναντι στους εργοδότες.
· Ζητάμε τη μετατροπή του Μικτού Συμβουλίου σε αποφασιστικό όργανο, με ουσιαστικές αρμοδιότητες. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.