Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Η κόρη του Λεπέν ...κληρονόμησε το κόμμα του

Την Μαρίν Λεπέν εξέλεξε το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας ως νέα πρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος... 



Η νέα πρόεδρος αντικαθιστά στην θέση τον 82χρονο πατέρα της Ζαν Μαρί Λεπέν και πιθανότατα θα είναι η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου για την προεδρία της Γαλλίας.


Στη σχετική ψηφοφορία ανάμεσα στα μέλη του κόμματος, η Μαρί Λεπέν εκλέχτηκε με συντριπτική πλειοψηφία έναντι του αντιπάλου της Μπρούνο Γκολνίς, καταλάμβάνονας ποσοστό κοντά στο 68%!
Ήταν η πρώτη φορά που έγινε ονομαστική ψηφοφορία στο κόμμα του Λεπέν για την ανάδειξη του ηγέτη, αφού μέχρι πρότινως ο Λεπέν εκλεγόταν δια βοής.

Πολιτικοί αναλυτές, με την ανάδειξη της Μαρί Λεπέν στην ηγεσία του κόμματος κάνουν λόγο για μία δυναμική γυναίκα, που διατηρεί όλες τις ιδέες του πατέρα της, με πιο... χαμηλών τόνων προφίλ, κάτι που μπορεί να την οδηγήσει ακόμη και στην καρέκλα της προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Η Λεπέν έχει υψηλή δημοτικότητα στην Γαλλία και εκτιμάται ότι θα πλήξει κυρίως τον κεντροδεξιό πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στις εκλογές της άνοιξης του 2012. Μάλιστα, ήδη ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν πως ίσως εξεταστεί το ενδεχόμενο τα δύο κόμματα να συνάψουν συμμαχία, έστω και αν προς το παρόν οι ηγεσίες τους το αποκλείουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.