Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Στο αυτόφωρο επιχειρηματίες που δεν κατέβαλλαν το δώρο στους εργαζόμενους

Με μισθούς... πείνας, πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους όποτε θυμηθούν. Και χριστουγεννιάτικα τους άφησαν χωρίς δώρο ή δίνοντάς τους το... κουτσουρεμένο. Όπως η Κανέλλη...



που λόγω βουλευτικής ασυλίας, όμως,  βρίσκεται στο απυρόβλητο. Ωστόσο, στις Σέρρες, το 70% των επιχειρήσεων προσέφυγε σε αυτή τη μέθοδο και οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων πέφτουν βροχή.

Όπως εξήγησε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" (30/12), οι επιχειρήσεις πιέζουν τους εργαζομένους να υπογράψουν σε καταστάσεις ότι πήραν ολόκληρο το δώρο των 800 ή 900 ευρώ, ενώ τους δίνουν 200-250 ευρώ ή και καθόλου, και τους απειλούν πως αν δεν υπογράψουν θα απολυθούν.
Σε πολλές περιπτώσεις εργαζόμενοι καλούν τον ίδιο να πάει με αστυνομικούς την ώρα της πληρωμής, αλλά δεν είναι δυνατό να αποδειχθεί η απάτη, αφού οι εργαζόμενοι έχουν υπογράψει ότι πήραν όλο το ποσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.