Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Νέα πυρά Αγκυρας κατά Μέρκελ

Συνέχεια στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ Αγκυρας και Βερολίνου με σημείο αιχμής τις δηλώσεις της Αγκελα Μέρκελ για το Κυπριακό...



έδωσαν με σημερινές τους δηλώσεις ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος της χώρας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, καλώντας τη Γερμανίδα καγκελάριο να «επανεξετάσει τις ιστορικές της γνώσεις».
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Αγκυρα, ο κ. Ερντογάν εξαπέλυσε βολές εναντίον της ΕΕ, καλώντας παράλληλα από την Ανγκελα Μέρκελ, να ζητήσει συγγνώμη από τους Τουρκοκύπριους.
Παρέπεμψε μάλιστα την κ. Μέρκελ στο βιβλίο του προκατόχου της Γκέρχαρντ Σρέντερ. «Ο κ. Σρέντερ διατυπώνει τον ανήθικο τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν εναντίον των Τούρκων», σημείωσε, προσθέτοντας ότι στο βιβλίο του ο πρώην καγκελάριος «γράφει με ποιο τρόπο δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που δόθηκαν στους Τουρκοκύπριους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.