Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Πότε θα βγάλουμε την κάρτα του πολίτη;

Στη νέα Κάρτα Πολίτη, θα περιλαμβάνο- νται ο ΑΜΚΑ, τα στοιχεία ταυτότητας και του ΤΑΧΙS, καθώς και το δημοτολόγιο και θα πρέπει να την προμηθευτούμε...


στο τέλος του 2011.
Με την Κάρτα αυτή θα μπορεί ο πολίτης να πραγματοποιεί ηλεκτρονικά όλες τις συναλλαγές του με το δημόσιο και να την χρησιμοποιεί ως ταυτότητα.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Εσωτερικών, η "Κάρτα Πολίτη" θα έχει τη μορφή και τις διαστάσεις, όπως η κάρτα ανάληψης μετρητών. Στην επιφάνειά της θα αποτυπώνονται τα στοιχεία ταυτοποίησης του κατόχου της με τη φωτογραφία του.

Η "Κάρτα του Πολίτη" θα διαθέτει υψηλού επιπέδου χαρακτηριστικά ασφάλειας, ενώ τα στοιχεία που θα αποτυπωθούν και η χρήση της θα είναι σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων αλλά και με διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας όσον αφορά τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.