Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Τραγωδία στην Κέρκυρα με δεκάδες αγνοούμενους λαθρομετανάστες

Τραγωδία ανοιχτά της Κέρκυρας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τουρκικό δουλεμπορικό με περισσότερους από 240 λαθρομετανάστες, βυθίστηκε...




λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι λαθρομετανάστες τηλεφώνησαν αρχικά για βοήθεια στο "100" και στη συνέχεια έστειλαν SOS , σύμφωνα με τους κανόνες ναυσιπλοΐας. Για καλή τύχη αρκετών από αυτούς, στην περιοχή βρίσκονταν κοντά το φορτηγό πλοίο με σημαία Ολλανδίας "Μομέντουμ Σκάν", το οποίο έσπευσε στην περιοχή και κατάφερε να περισυλλέξει τους 241 αργά τη νύχτα του Σαββάτου, ξημερώματα Κυριακής. Ωστόσο στην καταμέτρηση έγινε αντιληπτό ότι λείπουν 22 άτομα.

225 μετανάστες παρέλαβε το φορτηγό πλοίο 35 μίλια από την Κέρκυρα και ενώ βρισκόταν στα νερά της Αδριατικής. Ανάμεσα στους μετανάστες είναι 11 παιδιά και 5 γυναίκες ,ενώ το πλήρωμα του φορτηγού παρέλαβε και έναν νεκρό από την θαλασσα.Την ιδια ώρα γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των 22 αγνοουμένων.

1 σχόλιο:

  1. θα μπορουσαν να ειχαν χαθει πολλες ψυχες. ας κανουν κατι οι αμερικανοι και ολοι εμεις οι δυτικοι να ελευθερωθει η χωρα τους. αλλιως πως να ζησουν κι εμεις μιλαμε για φραχτες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.