Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Επεισόδια στον Αγ. Παντελεήμονα (ΒΙΝΤΕΟ)

Επεισόδια στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, αυτή τη φορά ανάμεσα σε ακροδεξιούς και κατοίκους που είχαν οχυρωθεί στην εκκλησία της πλατείας και συγκρούονταν με δυνάμεις της αστυνομίας οι οποίες προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών, ρίχνοντας δακρυγόνα ακόμη και μες στην εκκλησία... 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ


Μέχρι στιγμής αρκετά άτομα έχουν προσαχθεί από την αστυνομία, ενώ το συλλαλητήριο έχει πλέον ολοκληρωθεί και οι δρόμοι δίνονται σιγά –σιγά στην κυκλοφορία.
Νωρίτερα οι διαδηλωτές δεν κατάφεραν τελικά να φθάσουν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, καθώς η αστυνομία τους απαγόρευσε την πρόσβαση υπό τον φόβο πρόκλησης επεισοδίων με τους τα μέλη των «Κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα», οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνση των μεταναστών από την περιοχή

Το χρονικό των συγκρούσεων

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 4.25 το απόγευμα, όταν μέλη της «Χρυσής Αυγής» προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις των Μ.Α.Τ. να απαντήσουν, κάνοντας χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Στην περιοχή η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τα χημικά, ενώ οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται γύρω από την πλατεία. Η Αστυνομία προσπάθησε να απωθήσει όσους παρέμεναν στο προαύλιο της εκκλησίας, κάνοντας ρίψεις βομβίδων κρότου - λάμψης.

Την ίδια στιγμή, αρκετές εκατοντάδες μέτρα μακριά από την πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, ομάδες ατόμων που βρίσκονταν στο κύριο σώμα της αντιρατσιστικής πορείας συγκρούστηκαν με δυνάμεις των Μ.Α.Τ., πετώντας εναντίον τους πέτρες. Ωστόσο, ο κύριος όγκος των διαδηλωτών απωθήθηκε και η πορεία συνεχίστηκε με κατεύθυνση το κέντρο της Αθήνας.


Εμπρηστικές δηλώσεις του γ.γ. της Χρυσής Αυγής

Στη συγκέντρωση έδωσε το παρόν και το ηγετικό στέλεχος της «Χρυσής Αυγής» και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Σχολιάζοντας την πρόθεση των αντιρατσιστικών οργανώσεων να πραγματοποιήσουν πορεία στον Αγ. Παντελεήμονα, ο κ. Μιχαλολιάκος δε δίστασε να απειλήσει με μεταφορά των συγκρούσεων στην πλατεία Εξαρχείων.
 

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποτροπή επεισοδίων.
«Ξεπουλημένους προδότες συνδικαλιστές» και «προσκυνημένους ραγιάδες» χαρακτηρίζει τους συμμετέχοντες στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο η "Επιτροπή κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα" και σημειώνει ότι «με όπλο τη σημαία μας και κάστρο την ψυχή μας» θα «βάλουμε τέλος στον εφιάλτη των λαθρομεταναστών».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.