Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Τα κομμάτια προκήρυξης που βρήκε η αντιτρομοκρατική

Κι ενώ μας χωρίζει λίγη ώρα πριν την έναρξη της δίκης των κατηγορούμενων για συμμετοχή στους "Πυρήνες της Φωτιάς", η αντιτρομοκρατική προσπαθεί να λύσει το γρίφο...



αν οι 5 νέοι συλληφθέντες είναι μέλη των "Πυρήνων" ή συμπαθούντες αντιεξουσιαστές, με δική τους ανεξάρτητη - ορφανής ονομασίας (;) - οργάνωση.

Στους σκληρούς δίσκους, που κατασχέθηκαν με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στο σπίτι του Βύρωνα, τα κομμάτια της προκήρυξης ανέφεραν:

«στόχος η απορρύθμιση του περίπλοκου συστήματος», «σκοπός μας η ανομία ως κοινωνική συνθήκη», «μπάχαλα, απεργίες, πορείες επισπεύδουν τις διαδικασίες». Γίνονται αναφορές στους «αιχμάλωτους πολέμου», εννοώντας τους φυλακισμένους συντρόφους τους και στην οικονομική κατάσταση. «Αφιερώνουμε τις επιθέσεις μας στους ανθρώπους που μιλάμε την ίδια γλώσσα, τη γλώσσα της λύσσας, που πήραν το μεγάλο κόστος των πράξεών τους και βρίσκονται φυλακισμένοι. Προβαίνουμε σε μερικές εκρήξεις για να δώσουμε δύναμη στους φυλακισμένους».

«Αυτή είναι η πρώτη μας παρουσία στο κάλεσμα της Συνωμοσίας για το δικαστήριο που έρχεται» άρα θα χτυπούσαν τις ημέρες πριν από τη δίκη υποστηρίζουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής σε αυτό το σημείο.

Είναι η δική μας θέληση για οργανωμένη αντάρτικη δράση. Δεσμευόμαστε για τη συνέχεια και συνέπειά μας». Ακολουθεί η νύξη προς τον Επαναστατικό Αγώνα, «Σεβόμαστε τη δράση του παρά τις διαφωνίες μας και είμαστε αλληλέγγυοι αλλά θα θέλαμε τον διάλογο των φυλακισμένων με τους έξω παρά τις διαφορετικές εμπειρίες και θεωρήσεις». Στις αναφορές των Πόλα Ρούπα, Νίκου Μαζιώτη, Κώστα Γουρνά μετά τις επιθέσεις με εκρηκτικούς φακέλους της FAI στις πρεσβείες Ελβετίας και Χιλής όπου τραυματίστηκαν δύο υπάλληλοι, αναφέρουν πως θα έπρεπε πριν επικρίνουν να λάβουν υπόψιν τους τη διαφορετικότητα των συνθηκών κάθε χώρας και περιοχής, «αν ήμασταν εμείς μπορεί να παίρναμε περισσότερα μέτρα ασφαλείας». Στο κείμενο υποστηρίζουν επίσης ότι τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα κάνουν λάθος να μην θέλουν να αναφερόμαστε στο όνομα του συντρόφου τους Λάμπρου Φούντα, όταν προβαίνουμε σε πράξεις που τιμούν τη ζωή αυτού του ανθρώπου.

Δίπλα στα ονόματα δικαστικών λειτουργών υπήρχαν μονολεκτικές ενδείξεις όπως «ναι» ή «όχι», τις οποίες οι αστυνομικοί εκλαμβάνουν ως θετική ή αρνητική ένδειξη για το αν θα γίνονταν στόχοι στο μέλλον.

Επίσης  είχαν κατεβάσει χάρτες από το google earth κυρίως από Αθήνα και Λάρισα, στους οποίους βρίσκονταν ενδείξεις σπιτιών, αστυνομικών τμημάτων, καταστημάτων, στάσεων λεωφορείων και άλλες λεπτομέρειες.

Από κάποιες σημειώσεις φαίνεται η πρόθεσή τους για ενοικίαση σπιτιών στην Κορινθία και σε 7-8 περιοχές της Αθήνας, τα οποία φαίνεται πως είχαν επισκεφθεί και ελέγξει για να διαπιστώσουν αν θα τους έκαναν ή όχι. 
Ωστόσο, το βάρος των ερευνών πέφτει κυρίως στην Κορινθία, εκεί όπου εκτιμάται ότι ίσως να βρίσκεται το εργαστήριο κατασκευής βομβών, όχι μόνο της "ανώνυμης" οργάνωσης αλλά ακόμη και των "Πυρήνων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.