Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ: Ετοίμαζαν βομβιστικές επιθέσεις κι εκτελέσεις με όπλα!

Βομβιστικές επιθέσεις, εκτελέσεις ανθρώπων (μάλλον δικαστικών) αλλά και συμβολικά χτυπήματα με όπλα, ετοιμάζαν, σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική, οι συλληφθέντες, λίγες ημέρες πριν την...



διεξαγωγή της δίκης της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς". 'Ισως να είχαμε μπαράζ χτυπημάτων ακόμη και μες στο Σαββατοκύριακο κι όλες τις επόμενες ημέρες μέχρι τη 19η Ιανουαρίου" μας λέει αστυνομική πηγή.

Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι έρευνες για την ανεύρεση στοιχείων στα κομπιούτερ, στους ψηφιακούς δίσκους και στα σπίτια των τεσσάρων συλληφθέντων, στο Παγκράτι και τον Ταύρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε ένα από τα σπίτια βρέθηκε προσχέδιο προκήρυξης χωρίς να αναφέρεται οργάνωση ή να υπάρχει κάποιο σύμβολο της οργάνωσης.


Εκείνο που προβληματίζει τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ είναι η φράση "ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των Πυρήνων της Φωτιάς" που υπάρχει στο προσχέδιο της προκήρυξης. Η φράση αυτή οδηγεί στην εκτίμηση ότι οι συλληφθέντες ίσως να ετοιμαζαν κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα, για το οποίο στη συνέχεια θα αναλάμβαναν την ευθύνη, αναλύοντας τους λόγους με βάση το προσχέδιο προκήρυξης που βρέθηκε.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας το σχέδιο της προκήρυξης αποτελείται από έξι σελίδες, σε ηλεκτρονική μορφή.
Συγκεκριμένα, απο την ανάλυσή της προκύπτουν τα εξής:
  •  Μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, χωρίς να προσδιορίζεται όνομα, θα αναλάμβανε την ευθύνη για μια σειρά εκρήξεων.
  • Αυτή η δραστηριότητα θα πραγματοποιούνταν ως εκδήλωση αλληλεγγύης πριν τη δίκη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», που αρχίζει τη Δευτέρα (17-01-2011).
  • Προαναγγέλλεται συμμετοχή σε ένα διεθνές δίκτυο οργανώσεων βίας.
  • Περιλαμβάνονται εκτενείς αναφορές και θεωρητικές προσεγγίσεις με τις οποίες επιχειρούν να δικαιολογήσουν πράξεις βίας και τρομοκρατίας.
  • Περιλαμβάνονται σημεία κριτικής αντιπαράθεσης με την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», όπου διαφοροποιούν τη θέση τους σχετικά με τη δράση της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Επιπλέον βρέθηκαν:
  • Συνθέσεις Δικαστικών Συμβουλίων σε όλη τη χώρα με ορισμένες αξιολογήσεις
  • Διευθύνσεις Αστυνομικών Τμημάτων
  • Σχεδιαγράμματα περιοχών
  • Φωτογραφικό υλικό οπλικών συστημάτων
Επίσης από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων προέκυψε ότι το πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ, που βρέθηκε σε διαμέρισμα στο Βύρωνα δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια.
Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται.
Εν τω μεταξύ σήμερα το πρωί οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης. Οι τέσσερις αναμένεται να απολογηθούν για τη συμμετοχή τους σε επίθεση με γκαζάκια, τα ξημερώματα της 13ης Οκτωβρίου 2010, σε φορτηγό της ΔΕΗ που ήταν σταθμευμένο σε εργοτάξιο της επιχείρησης, στη διασταύρωση των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Έντισον.
Τότε, είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω ένας 19χρονος φοιτητής, ο οποίος παραμένει προσωρινά κρατούμενος. Αντιθέτως, οι τέσσερις νεαροί που θεωρούνταν συνεργοί στην επίθεση διέφευγαν τη σύλληψη. Εις βάρος τους είχαν απαγγελθεί, τότε, κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απλή συνέργεια στην έκρηξη.
 
Οι τέσσερις συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν δίωρη προθεσμία από την Ε' τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους, οι οποίες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.