Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

H... κηδεία λείπει από την αγορά αυτοκινήτου

Το τελευταίο εξάμηνο του έτους, η κατάσταση στις πωλήσεις των αυτοκινήτων εξελίχθηκε πολύ χειρότερα, με την πτώση να φθάνει το...


62,6%!!!


Η σύγκριση των 141.499 ταξινομήσεων του έτους, ως προς τον ετήσιο μέσο όρο των 265.800 της τελευταίας εξαετίας, δείχνει την πτώση των πωλήσεων (46,8%), λιγότερο δυσμενή, αφού συναθροίζονται οι πρώτοι τρεις μήνες του 2010, που, λόγω των αυξημένων πωλήσεων από την απόσυρση του φθινοπώρου του προηγουμένου έτους, υπήρξαν σχετικά καλύτεροι.

Τα δημοσιονομικά έσοδα από την αγορά καθηλώθηκαν, κατά το περασμένο έτος. Το άθροισμα εσόδων τέλους ταξινόμησης και ΦΠΑ υπολογίζεται ότι έφθασε μόλις τα 550 εκατ. ευρώ στο σύνολο του έτους, ενώ τα ίδια έσοδα το 2009 ανήλθαν στα 940 εκατ. ευρώ, όταν, επίσης, τα έτη 2007-2008 κυμαίνονταν στα 1,4-1,5 δισ. ευρώ.
Συνεπώς, η κάμψη στην αγορά αυτοκινήτου είχε αποτέλεσμα την υστέρηση των δημοσιονομικών εσόδων κατά 400 και πλέον εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.