Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Παπουτσής: Οι λαθρομετανάστες θα φύγουν από την χώρα

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, κου Κοραντή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διεμήνυσε σε όλους τους τόνους ότι οι λαθρομετανάστες, όπου κι αν βρίσκονται στη χώρα, θα απελαθούν και μάλιστα...



άμεσα!
"Όσον αφορά τους μεν νόμιμους μετανάστες, η ελληνική πολιτεία, η ελληνική Κυβέρνηση, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφαλέστερη ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία. Όσον αφορά δε σε εκείνους οι οποίοι αιτούνται άσυλο, είναι απολύτως σαφές το μήνυμα: όσοι έχουν δικαίωμα ασύλου στη χώρα μας ή έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας, θα το πάρουν άμεσα. Ενώ όλοι οι υπόλοιποι μη νόμιμοι μετανάστες, εκείνοι οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς παρανομίας και δεν έχουν καμία απολύτως δυνατότητα και πιθανότητα να νομιμοποιηθούν στο μέλλον, όλοι αυτοί θα μπουν στη διαδικασία του επαναπατρισμού, είτε του εθελοντικού επαναπατρισμού είτε της απέλασης" ανέφερε στην ομιλία του.

Δεν παρέλειψε, ωστόσο να αναφερθεί και στο θέμα της επαναπροώθησης λαθρομεταναστών στην Τουρκία:
"Η συμφωνία επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, αποτελεί πάγιο αίτημα της Ελλάδας εδώ και πολλά χρόνια. Και το βασικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε ανέκαθεν η χώρα μας, ήταν είτε η αδιαφορία, είτε η καθυστέρηση, είτε η ολιγωρία ορισμένων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ηρνείτο να αποδεχτεί ότι η λαθρομετανάστευση δεν είναι τοπικό ελληνικό πρόβλημα, αλλά αμιγώς ευρωπαϊκό πρόβλημα.
Ήδη λοιπόν, η Ελλάδα καταγράφει μία σημαντική διπλωματική επιτυχία, αφού ουσιαστικά η Ευρώπη έπαψε να εθελοτυφλεί. Η Ευρώπη βρίσκεται στα σύνορα μας, στα σύνορα της, με την παρουσία του Frontex , του Οργανισμού Διασυνοριακής Συνεργασίας και αυτή η επιτυχία είναι αναμφισβήτητα προϊόν της εργώδους προσπάθειας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου προσωπικά. Γιατί ας μην ξεχνάμε, μέχρι τον Οκτώβρη του 2009, η χώρα, επί της διακυβερνήσεως της ΝΔ, βρισκόταν σε κατάσταση βουδιστικής αταραξίας".

1 σχόλιο:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.