Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Βυθίζεται στη βία και το αίμα η Αίγυπτος

Εφιαλτικές ώρες στην Αίγυπτο όπου διεξάγονται μάχες σώμα με σώμα μεταξύ αντικαθεστωτικών και υποστηρικτών του Μουμπάρακ με εκατοντάδες τραυματίες, έναν νεκρό αλλά και συλλήσεις δημοσιογράφων. Διεθνή δίκτυα μεταδίδουν ότι οι τραυματίες ξεπερνούν τους...



660, ενώ το υπουργείο Υγείας της χώρας κάνει λόγο για ένα νεκρό.

Η κρατική τηλεόραση γνωστοποίησε ότι ο νεκρός είναι μέλος των δυνάμεων ασφαλείας. Οι εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών κάνουν λόγο για τουλάχιστον 300 νεκρούς καθ' όλη τη διάρκεια των επεισοδίων.

Επίκεντρο των επεισοδίων για ακόμα μία φορά η πλατεία Ταχρίρ, όπου διαδηλωτές αλληλοεκτοξεύουν βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα, ενώ δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι έγινε ρίψη δακρυγόνων εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Σύμφωνα με το BBC στην περιοχή ακούγονται πυροβολισμοί.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν εκατοντάδες υποστηρικτές του Μπουμπάρακ εισέβαλαν στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου παραβιάζοντας τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, οι οποίοι πραγματοποιούν συγκεντρώσεις στην πλατεία εδώ και εννέα ημέρες.

Σύμφωνα με το Fox News, φωτιά εκδηλώθηκε στο Μουσείο της Αιγύπτου στο Κάιρο μετά από ρίψη μολότοφ. Στο μουσείο φιλοξενούνται ανεκτίμητες συλλογές αιγυπτιακών αρχαιοτήτων.

Τουλάχιστον έξι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ, εκ των οποίων οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι, έχουν συλληφθεί τις τελευταίες ώρες ενώ κάλυπταν τις διαδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.