Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ο Τσοχατζόπουλος εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο υποβρυχίων με μίζες εκατ. ευρώ

Τον πρώην υπουργό άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο εμπλέκει το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε υπόθεση ύποπτων διαδρομών μάυρου χρήματος του αμύθητου ποσού των...



55 εκ. ευρώ για την αγορά τεσσάρων υποβρυχίων από τη γερμανική εταιρία Χα Ντε Βε στην Ελλάδα, αλλά και τον εξοπλισμό τριών παλαιοτέρων.


Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η εισαγγελία του Μονάχου ερευνά ύποπτες διαδρομές χρηματικών ποσών ύψους 55 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν από την εταιρία HDW, που ανήκει στον όμιλο ThyssenKrupp, για την αγορά από τα ελληνικό δημόσιο τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 και το τελικό ποσό της συμφωνίας ανέρχεται σε 1,6 δις. ευρώ.

Οι ανακριτές πραγματοποιούν έρευνες σε στελέχη της FerrostaalAG στο Έσσεν, εταιρία που προωθούσε τα προϊόντα της HDW. Σύμφωνα με το δημοσίευμα εμπέκονται πάνω από 50 άτομα μεταξύ των οποίων και τρία πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ferrostaal. Τα υποβρύχια κατασκευάστηκαν στο Κίελο.

Η συμφωνία υπογράφηκε μεταξύ 2000- 2002 γεγονός που ίσως να εμπλέκει τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Άκη Τσοχατζόπουλο.

Την υπόθεση ερευνά η εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθήνας, η οποία είχε έρθει σε επαφή προ διμήνου με την εισαγγελία του Μονάχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.