Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΗΠΑ: Αύξηση της χρήσης πιστωτικών καρτών

Για πρώτη φορά μετά από 2μισυ χρόνια και πιο συγκεκριμένα από τον Αύγουστο του 2008, σημείωσε αύξηση η χρήση πιστωτικής κάρτας....





στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο, γεγονός που αποτελεί σημαντική ένδειξη για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην οικονομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Federal Reserve τα καταναλωτικά δάνεια σημείωσαν άνοδο για τρίτο διαδοχικό μήνα καθώς αυξήθηκαν σε ετήσια βάση 3%, ή 6 δισ. δολ. φτάνοντας τα 2,41 τρισ. δολ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα στοιχεία του Νοεμβρίου αναθεωρήθηκαν ανοδικά δείχνοντας αύξηση κατά 2 δισ. δολ. αντί του αρχικού ποσού των 1,35 δισ. δολ. 

Τα ανακυκλούμενα χρέη, όπως οι πιστωτικές κάρτες, αυξήθηκαν 3,5%, ή κατά 2,3 δισ. δολ., στα 800,5 δισ. δολ., ενώ τα χρέη σε δάνεια για αυτοκίνητα, για προσωπικά δάνεια και φοιτητικά δάνεια, αυξήθηκαν κατά 2,8%, ή κατά 3,8 δισ. δολ., στα 1,61 τρισ. δολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.