Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνέλαβαν τρομοκράτη της Αλ Κάϊντα (;) στην Αθήνα!

Οι πληροφορίες του planet-greece, επιβεβαιώνουν στο ακέραιο την είδηση (που γράψαμε χθες) από το ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας Corriere Della Sera. Σύμφωνα λοιπόν με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, η ΕΥΠ...




σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική και την Κρατική Ασφάλεια, είχαν εδώ και καιρό υπό στενή παρακολούθηση τον Γκαλέμπ Ταλέμπ, από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα.
Χθες, Σάββατο, αμέσως μετά την δημοσίευση του θέματος από την ιταλική εφημερίδα, εσπευσμένα, οι Ελληνικές Αρχές τον συνέλαβαν, το απόγευμα και αυτή τη στιγμή κρατείται στο Τμήμα Αλλοδαπών, στην Πέτρου Ράλλη.

το ρεπορτάζ της Corriere Della Sera
Ο συγκεκριμένος νεαρός τρομοκράτης είναι μέλος της οργάνωσης «Φατάχ Αλ Ισλάμ», μίας λιβανέζικης ομάδας, η οποία εκτιμάται ως πολύ κοντινή στην Αλ Κάιντα και έχει «υπό τις εντολές του», σειρά εξτρεμιστών προσθέτει η ιταλική εφημερίδα.

    Ο Ταλέμπ έφτασε στην Αθήνα πριν λίγους μήνες και δραστηριοποιήθηκε αμέσως, προκειμένου να διευκολύνει την είσοδο στην Ελλάδα, μελών της οργάνωσής του, προερχόμενων από τον Λίβανο, στους οποίους πρόσφερε χρήματα, πλαστά έγγραφα και διεύρυνε το δίκτυο επαφών του». Σύμφωνα, δε, με συνεργό του, που συνελήφθη πρόσφατα στο Λίβανο, ο τρομοκράτης ξύρισε τα γένια του, ύστερα από σχετική άδεια, που έλαβε από ιμάμη- και κάνει ό,τι μπορεί για να συνδυάσει το "επάγγελμα του τρομοκράτη", με μία άνετη και ευχάριστη ζωή». Στους συντρόφους του συγκαταλέγονται και δύο Λιβανέζοι τρομοκράτες, που είχαν τοποθετήσει βόμβα σε τρένο στη Γερμανία, το 2006. Η έκρηξή της αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή.

Μάλιστα, λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε συλληφθεί στη χώρα μας και ένας Παλαιστίνιος, ο Μωχάμεντ Μούσα, ο οποίος φέρεται να είναι "σύντροφός" του και... ομοϊδεάτης του, ο οποίος επίσης κρατείται στο Τμήμα Αλλοδαπών.

Και για τους δύο, εκκρεμεί πλέον η ποινή της διοικητικής απέλασης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece, μέχρι στιγμής καμία χώρα (ούτε οι ΗΠΑ) έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα έκδοσής τους.

Παρακολουθούμε από πολύ κοντά την υπόθεση και για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

Διαβάστε επίσης: 

Τρομοκράτης της Αλ Κάϊντα στην Ελλάδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.