Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Προσπαθούσαν να πωλήσουν μωρά!

Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας , αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, κατάφεραν την εξάρθρωση κυκλώματος... 


παράνομων υιοθεσιών στην πόλη της Ξάνθης.

Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα και συγκεκριμένα ένας (1) ημεδαπός, ηλικίας 31 ετών και τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας (ένας άνδρας ηλικίας 38 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 25 και 29 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για « Σύσταση Συμμορίας» και «Μεσολάβηση σε παράνομη υιοθεσία κατ΄επάγγελμα και εκ κερδοσκοπίας, κακουργηματικής μορφής ». 

Ειδικότερα, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, σε συνάντηση μεταξύ αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., που παρουσιάστηκαν ως άτεκνο ζευγάρι και τριών (3) εκ των συλληφθέντων (του ημεδαπού καθώς και δύο γυναικών, εκ των οποίων η 25χρονη βρισκόταν σε προχωρημένη κατάσταση εγκυμοσύνης) συμφωνήθηκε η αγοραπωλησία του βρέφους που θα γεννούσε έναντι χρηματικού ποσού 14.000,00 €.

Την 04-02-2011 η εγκυμονούσα εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου γέννησε ένα βρέφος, γένους θηλυκού. Χθες (07-02-2011) και περί ώρα 10,00΄, οι αστυνομικοί, προσήλθαν σε προκαθορισμένο ραντεβού, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ημεδαπός δράστης και η 29χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, παρέλαβαν από τους αστυνομικούς το χρηματικό ποσό των 14.000,00 ευρώ, μέρος του οποίου είχε προσημειωθεί. Η μητέρα, που προηγουμένως είχε συμφωνήσει στην προαναφερόμενη αγοραπωλησία, τους παράδωσε το βρέφος της.

Ακολούθησε αιφνιδιαστική επιχείρηση από επιτηρούντες αστυνομικούς της, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και οι τρεις δράστες. Αργότερα, στο δημοτικό διαμέρισμα Τοπείρου Ξάνθης συνελήφθη ένας ακόμη υπήκοος Βουλγαρίας μέλος του κυκλώματος, ο οποίος είχε μεσολαβήσει για τον εντοπισμό της υποψήφιας εγκυμονούσας μητέρας, συνοδεύοντάς την κατά τις μετακινήσεις της στην Ελλάδα.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν:
  • το προσημειωμένο χρηματικό ποσό,των 14.000 ευρώ
  • ένα κινητό τηλέφωνο, μάρκας Nokia που βρέθηκε στην κατοχή του ημεδαπού δράστη,
  • και το εξιτήριο της μητέρας.
Με προφορική εντολή του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, το βρέφος μεταφέρθηκε για φροντίδα-περίθαλψη στη μαιευτική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.