Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Μαρινάκης εναντίον Μπιτσαξή για τις μολότοφ στο θέατρο

Ο γγΑ Πάνος Μπιτσαξής καταδίκασε, με δηλώσεις του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης τα πρόσφατα επεισόδια, τους τραυματισμούς και τις καταστροφές στο Θέτρο Τέχνης στην Αθήνα, ενώ επεσήμανε ότι ο Ολυμπιακός όφειλε να...



εκδώσει ανακοίνωση καταδίκης όσων έγιναν στο θέατρο.

    «Για τέτοιου είδους γεγονότα, εφόσον υπάρξουν συλλήψεις, δεν πρέπει να υπάρξει κανείς οίκτος και καμία δεύτερη σκέψη. Η τέχνη είναι άβατο, χώρος απόλυτης ελευθερίας έκφρασης. Είμαστε ενώπιον ενός φαινομένου αμυνόμενης πολιτείας ενάντια στη φασιστοειδή βία. Η οπαδική βία δεν έχει χρώμα και θα πρέπει να απομονωθούν οι φύλακες της ακραίας βίας από τις ίδιες τις ομάδες. Θα έπρεπε ο Ολυμπιακός να εκδώσει μία ανακοίνωση για τα επεισόδια στο θέατρο», δήλωσε ο κ. Μπιτσαξής στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης. Σε ό,τι αφορά στο υψηλό κόστος για τα μέτρα τήρησης της τάξης σχετικά με τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στο γήπεδο της Τούμπας, ο γγΑ είπε: «Η ζωή, η σωματική ακεραιότητα και η προστασία της περιουσίας του φορολογούμενου πολίτη είναι αυτή που μας ενδιαφέρει περισσότερο απ' όλα. Το ότι η κυβέρνηση εγκαλείται για τα μέτρα της Τούμπας, ανήκει στη σφαίρα του ελληνικού γκροτέσκ. Δεν χωράει χιούμορ με αυτές τις καταστάσεις.

Ένα παιδί 19 χρονών που έκοβε εισιτήρια είναι στο νοσοκομείο με βαριά διάσειση και αμνησιακά φαινόμενα. Η οπαδική βία δεν έχει χρώμα, δεν θα πάμε στην εύκολη λύση, δεν θα πέσουμε στην παγίδα να συνδέσουμε αυτή τη βία με ομάδες. Ο Ολυμπιακός, πάντως, όφειλε να εκδώσει ανακοίνωση καταδίκης των επεισοδίων στο θέατρο. Εκπορεύονται από όλες τις ομάδες φαινόμενα χουλιγκανισμού, πρέπει να απομακρυνθούν από τις ίδιες τις ομάδες αυτοί που προκαλούν επεισόδια».

    Από την πλευρά της η ΠΑΕ Ολυμπιακός απάντησε με ανακοίνωση στις δηλώσεις του κ Μπιτσαξή, αντικρούοντας τις κατηγορίες, αφού όπως υποστηρίζει, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενεδεχόμενο προβοκάτσιας. «Είναι τουλάχιστον άδικη η πρόσφατη αναφορά του γενικού γραμματέα αθλητισμού κ. Μπιτσαξή, στον Ολυμπιακό, σε σχέση με τα επεισόδια στο θέατρο τέχνης. Πως αποκλείει άραγε την οποιαδήποτε μορφή προβοκάτσιας και βγάζει το συμπέρασμα ότι οπαδοί του Ολυμπιακού προκάλεσαν τα επεισόδια, όταν δεν υπάρχει η παραμικρή ουσιαστική ένδειξη η απόδειξη για αυτό. Ας κρατήσει τις υποδείξεις για αλλού ο κ. Μπιτσαξής, όταν είναι γνωστό και αυτονόητο ότι η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός καταδικάζει αυτόματα παρόμοια περιστατικά.

Θα περιμέναμε από τον κ. Μπιτσαξή να εκφράσει ικανοποίηση κι ευχαριστίες για όσα έχει παρουσιάσει η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός στον αγώνα κατά της βίας από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα. Θα περιμέναμε -μάταια- τα συγχαρητήριά του για την άψογη συμπεριφορά των οπαδών μας, όχι μόνο στο “Γ. Καραϊσκάκης”, αλλά και στο Βόλο, στην Τρίπολη, στην Κέρκυρα, στο Ηράκλειο, στην Καβάλα, όπου επέτρεψε να βρεθούν και να παρακολουθήσουν οργανωμένα τους αγώνες. Ο κ. Μπιτσαξής, οφείλει να μην ασκεί εξουσία με δύο μέτρα και δύο σταθμά ούτε να παρασύρεται τόσο εύκολα. Οταν τελειώσει το πρωτάθλημα και γίνει ο τελικός απολογισμός , θα έχουμε να πούμε ασφαλώς περισσότερα», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.