Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Στο ΣτΕ η προσφυγή των φοροτεχνών για την περαίωση

Την αίτηση της Πανελλήνιας Ένωσης...
Φοροτεχνών Επιστημόνων, με την οποία ζητεί να κριθεί αντισυνταγματική και αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία η περαίωση, συζήτησε χθες το Συμβούλιο Της Επικράτειας.
Οι φοροτέχνες υποστηρίζουν ότι η περαίωση είναι αντισυνταγματική, καθώς εξαιρεί ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων και επιτηδευματιών, ενώ την ίδια στιγμή παρέχει την δυνατότητα στις Δ.Ο.Υ να προβούν σε επανελέγχους σε περίπτωση που προκύψουν νέα στοιχεία σε βάρος των φορολογουμένων.
Οι φοροτέχνες υποστηρίζουν επίσης ότι η περαίωση αντιτίθεται στην αρχή της ισότητας καθώς εξαιρεί από τις ρυθμίσεις: α) τις υποθέσεις για τις οποίες δεν έχει υποβληθεί μέχρι 31.8.2010 εμπρόθεσμη ή εκπρόθεσμη αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος για κάποια από τις ανέλεγκτες χρήσεις, καθώς και οι επόμενες αυτής, β) τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος του άρθρου 41 του Κώδικα ΦΠΑ, γ) τις υποθέσεις για τις οποίες έχουν υποβληθεί συμπληρωματικές δηλώσεις, με εξαίρεση τις προηγούμενες ή επόμενες χρήσεις αυτών για τις οποίες υποβλήθηκαν οι συμπληρωματικές δηλώσεις, δ) την ανέλεγκτη χρήση στην οποία τα δηλωθέντα ακαθάριστα έσοδα είναι μεγαλύτερα του ποσού των είκοσι εκατομμυρίων ευρώ όπως και όλες τις επόμενες αυτής χρήσεις, ε) τις υποθέσεις φορολογίας πλοίων, ακίνητης περιουσίας, μεγάλης ακίνητης περιουσίας, μεταβίβασης ακινήτων και κληρονομιών, δωρεών, προικών και γονικών παροχών, ενιαίου τέλους ακινήτων, ειδικού φόρου επί των ακινήτων, φόρου αυτόματου υπερτιμήματος και τέλους συναλλαγής, στ) τις επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.
Τέλος, η Ένωση επισημαίνει ότι η περαίωση είναι αντίθετη και στους ευρωπαϊκούς κανόνες, οι οποίοι απαγορεύουν τέτοιου είδους αμνηστία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.