Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Κι άλλοι Έλληνες δημοσιογράφοι τραυματίες στην Αίγυπτο

Εκτός από τον Πέτρο Παπακωνστα- ντίνου της Καθημερινής κι άλλοι Έλληνες δημοσιογράφοι χτυπήθηκαν από οπαδούς του Μουμπάρακ στην Αίγυπτο. Πρόκειται για...




τον επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος του Reuters στην Ελλάδα, Γιάννη Μπεχράκη, αλλά και τον Γιώργο Μουτάφη, δημοσιογράφος του «Βήματος» που έπεσαν και αυτοί θύματα ξυλοδαρμού από καθεστωτικούς διαδηλωτές.

Στη συνέχεια συνελήφθησαν μαζί με 12 διαδηλωτές, όμως δεν μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Καΐρου αμέσως, αλλά μόνο μετά από αρκετές ώρες. Όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο, αλλά τους πήραν τα διαβατήρια και δεν τους επιτρέπουν να φύγουν. Τώρα αναμένεται να τους μεταφέρουν στην Αστυνομία. Ο κ. Παπακωνσταντίνου εξήγησε ότι περιμένουν άνθρωπο από την ελληνική πρεσβεία ή ακόμη και τον ίδιο τον Έλληνα πρέσβη να πάει στο νοσοκομείο, προκειμένου να διευκολύνει την αναχώρησή τους.

Ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου μαχαιρώθηκε στο πόδι και χτυπήθηκε με γκλοπ στο κεφάλι από τους υποστηρικτές του καθεστώτος και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Όπως κατήγγειλε η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων, υποστηρικτές του προέδρου της Αίγυπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, επιτέθηκαν την Τετάρτη στους δρόμους του Καΐρου, κατά δημοσιογράφων. Η Επιτροπή χαρακτήρισε τα περιστατικά, ως συγκαλυμμένη προσπάθεια λογοκρισίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.