Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

24 άτομα για την κομπίνα στον ΟΕΕΚ

Τα χρήµατα αφορούν σε –κρινόµενες ως– εικονικές αµοιβές σε ηµετέρους για την παροχή σεµιναρίων, ακόµα και σε 17 διαφορετικά αντικείµενα (!!!) και τµήµα αυτών προέρχονται από το Β΄ ΚΠΣ. Εξ ου και η παρέµβαση της OLAF, που πλέον θα καλέσει τη χώρα για εξηγήσεις...



Εκατομμύρια ευρώ ως αποζηµίωση για «εικονικά σεµινάρια» σε στελέχη του Οργανισµού Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) την περίοδο 1997-2002 περιλαµβάνονται σε πόρισµα του υπουργείου Οικονοµικών, το οποίο µπορεί να ευαισθητοποίησε (µε τη σειρά) τον επιθεωρητή Δηµόσιας Διοίκησης, τον υφυπουργό Παιδείας, την Υπηρεσία Πάταξης Ενδοκοινοτικής Απάτης (OLAF) που διεξάγει έλεγχο, τον ανακριτή που καλεί για το κακούργηµα της απάτης 24 στελέχη του ΟΕΕΚ, αλλά τελικά δεν ευαισθητοποίησε το Ελεγκτικό Συνέδριο, που συνεχίζει να αρνείται να αναθεωρήσει τα συγκεκριµένα χρηµατικά εντάλµατα.

Πάρτι εικονικών αποζημιώσεων

Το πάρτι των εικονικών αποζηµιώσεων σε στελέχη του ΟΕΕΚ, που θρυλείται ότι διατηρούσαν από στενά φιλικές έως συγγενικές σχέσεις µε υψηλά πολιτικά πρόσωπα και ανώτερους δικαστικούς, είναι µια υπόθεση που πάει αρκετά πίσω στο χρόνο, αλλά απόλυτα διδακτική, ίσως και επίκαιρη, ως απάντηση στο πρωθυπουργικό ερώτηµα «πού πήγαν τα λεφτά;». Μπορεί βέβαια τα όσα περιγράφουν δύο επιθεωρητές του υπουργείου Οικονοµικών να αφορούν –σε περίπου 6 εκατοµµύρια ευρώ ζηµία– στην περίοδο 1997-2002, αλλά τα πλοκάµια τού κακού φτάνουν µέχρι σήµερα, όταν µε την απειλή του Οργάνου δίωξης της κοινοτικής απάτης έξω από την πόρτα της χώρας, και τον υφυπουργό Παιδείας Γιάννη Πανάρετο να «παρακαλεί» το Ελεγκτικό Συνέδριο να ανακαλέσει τις «παράνοµες αποζηµιώσεις», το Ελεγκτικό Συνέδριο περί άλλων τυρβάζει. Κι όλα αυτά ενώ ο ανακριτής καλεί 24 στελέχη του Οργανισµού ως κατηγορούµενους για το αδίκηµα της απάτης σε βαθµό κακουργήµατος.

Το κόλπο grosso

Σύµφωνα µε το πορίσµατα που κατατέθηκαν στο γενικό επιθεωρητή Δηµόσιας Διοίκησης, στον ΟΕΕΚ γινόταν ένα πάρτι µε εικονικές αποζηµιώσεις «εκπαιδευτικών», µόνο κατ’ όνοµα. Μόνο που τµήµα των χρηµάτων προέρχονταν από το Β΄ ΚΠΣ στήριξης και ήδη η OLAF διεξάγει έρευνα για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων, καθώς:
• Σεµινάριο τεσσάρων ηµερών στο Βόλο φέρεται να κόστιζε 111 εκατοµµύρια δρχ., καθώς και 500.000 δρχ. σε κάθε έναν από τους 7 εισηγητές.
• Καταβλήθηκαν αποζηµιώσεις 50-100.000 δρχ. ανά ώρα σε υπαλλήλους του Οργανισµού (!), αντί 12.000 δραχµών που προέβλεπε ο νόµος...
• Εντοπίστηκαν εισηγητές που απασχολούνταν εικονικά και είχαν –κατά το πόρισµα– και δεύτερη εργασία στο Δηµόσιο.
α. Σε µια περίπτωση, υπάλληλος εκτός των τακτικών αποδοχών του (418.000 δρχ.) εισέπραξε άλλες 755.000 δραχµές έκτακτων αµοιβών, µολονότι απουσίαζε στο εξωτερικό τις µισές ηµέρες του µήνα. Δεν διέθετε, κατά το πόρισµα των επιθεωρητών, τα απαιτούµενα τυπικά προσόντα, ούτε προσκόµισε δικαιολογητικά γι’ αυτά.
β. Άλλη υπάλληλος δίδασκε 17 διαφορετικά αντικείµενα µε απολυτήριο γυµνασίου και εισέπραττε, για απογευµατινή απασχόληση, αποζηµίωση µέχρι και 124 ώρες το µήνα. Οι αµοιβές της το Νοέµβριο του 1997 ήταν 920.000 δραχµές.
γ. Ειδικός σύµβουλος του τότε διοικητή του ΟΕΕΚ, οικονοµολόγος στο επάγγελµα, δίδασκε σε δύο ΙΕΚ ηλεκτρονικά, φωτοαντιγραφική µηχανή, χρήση Η/Υ, αργυροχρυσοχοΐα και τεχνική χειροποίητου κοσµήµατος. Οι αµοιβές του κρίθηκαν εικονικές από τους ελεγκτές!!!
 
από onair24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.