Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

8,8 Ρίχτερ στην Ιαπωνία - τσουνάμι 10 μέτρων!

Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους μεγέθους 8,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (7,9 Ρίχτερ ήταν η αρχική μέτρηση), σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 το πρωί (ώρα Ελλάδας) στις βόρειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας. Ο σεισμός, διάρκειας δύο λεπτών, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Τόκυο...

ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ - Δείτε live εικόνα πάνω δεξιά - πατήστε "play"


Όπως μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία, περίπου είκοσι λεπτά μετά τα 8,8 Ρίχτερ ακολούθησε ισχυρός μετασεισμός 7,9 Ρίχτερ.
Λίγη ώρα μετά τον ισχυρότατο σεισμό μεγάλο τσουνάμι σάρωσε τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας στον Ειρηνικό, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά του. Προηγήθηκε προειδοποίηση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που μεταδόθηκε από την ιαπωνική τηλεόραση, για επικίνδυνο τσουνάμι ύψους δέκα μέτρων, ενώ ανάλογη προειδοποίηση εξέδωσε και το Κέντρο Προειδοποίησης του Ειρηνικού για τη Ρωσία και τις Μαριάννες Νήσους.
Μέχρι στιγμής υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες σε παραλιακές κυρίως πόλεις της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Κιόντο που επικαλείται στην τοπική αστυνομία, αρκετοί είναι οι τραυματίες στην περιφέρεια Μιγιάτζι, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.
Λίγο αργότερα το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι κατέρρευσε στέγη κτιρίου στο κέντρο του Τόκιο κατά τη διάρκεια τελετής απονομής διπλωμάτων σε σπουδαστές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Επίσης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Jiji, μετά το σεισμό πλημμύρισε ο χώρος στάθμευσης του πάρκου αναψυχής της Ντίσνεϊλαντ στην περιοχή του Τόκιο. Δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρχαν άνθρωποι στο χώρο αυτό την ώρα του σεισμού.
Οι αεροπορικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες διακόπηκαν στο μεταλύτερο τμήμα της Ιαπωνίας, μετέδωσε το πρακτορείο Κιόντο. Οι πτήσεις ακυρώθηκαν αεροδρόμιο Ναρίτα της ιαπωνικής πρωτεύουσας, μέχρι οι αρμόδιες αρχές να ελέγξουν την κατάσταση των διαδρόμων, ενώ αμέσως μετά το σεισμό διακόπηκαν τα δρομολόγια των τρένων υψηλής ταχύτητας και έκλεισαν οι δρόμοι του Τόκυο. Σύμφωνα με το πρακτορείο Jiji, έξι πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.