Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Μέρκελ: Πουλήστε για να σας βοηθήσουμε

Ως αντάλλαγμα για την παροχή γερμανικής στήριξης στην επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των... 



110 δισ. ευρώ αλλά και τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ ζητά άμεση αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας.

Η καγκελάριος, μιλώντας χθες στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, είπε, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, ότι είναι έτοιμη για «βοήθεια στην Ελλάδα εάν δώσει εγγυήσεις για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας», αλλά και στην Ιρλανδία εάν υποστηρίξει την πρόταση για ενιαία εταιρική φορολογία στη ζώνη του ευρώ.

Παράλληλα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Bild» που κυκλοφορεί σήμερα η Μέρκελ τονίζει ότι κατανοεί τις μεγάλες δυσκολίες που έχει η Ελλάδα στο να αποκαταστήσει τα δημοσιονομικά της μέσα σε διάστημα μόλις τριών ετών, τασσόμενη έμμεσα υπέρ της επιμήκυνσης αποπληρωμής του ελληνικού χρέους.

«Δεν αρκούν τρία χρόνια για να διορθώσει η Ελλάδα τα δημοσιονομικά της. Με το να επιμένει κανείς να αποκαταστήσει η χώρα τη δημοσιονομική της ισορροπία εντός τριών ετών, το μόνο που θα καταφέρει είναι να δημιουργήσει νέες αναταράξεις και προβλήματα», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Αποκλείει, πάντως, το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, λέγοντας ότι «η Ε.Ε. δεν διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία για να πράξει κάτι τέτοιο».

Στη συνέντευξή της η Γερμανίδα καγκελάριος τονίζει ότι θα ζητήσει να τεθούν πολύ αυστηρές προϋποθέσεις στην περίπτωση που κάποια υπερχρεωμένη χώρα χρειαστεί και πάλι οικονομική στήριξη, απειλώντας ακόμη και με γερμανικό βέτο εάν δεν εισακουστούν οι θέσεις αυτές.

Συμπληρώνει ακόμη ότι σε περίπτωση που μετά το 2013 η Ελλάδα χρεοκοπήσει, τα βάρη της χρεοκοπίας αυτής θα πρέπει να επιμεριστούν και οι ιδιώτες κεφαλαιούχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.