Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Παραίτηση - βόμβα του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλου

Κεραυνός εν αιθρία ή τον παραίτησε ο Παπακωνσταντίνου; Την παραίτησή του υπέβαλε ο γ.γ. Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος το... 



απόγευμα.


Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Γεωργακόπουλος εγκατέλειψε την θέση του, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, δήλωσε στο Reuters o κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.
Όπως σημειώνει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ο κ. Γεωργακόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του δύο ημέρες μετά την έντονη κριτική του οίκου Moody's για την απόδοση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού της κυβέρνησης.

Είναι γεγονός ότι ο κ. Γεωργακόπουλος διατηρεί πολύ φιλικές σχέσεις με τη Λούκα Κατσέλη, με την οποία ο Παπακωνσταντίνου δεν έχει και τις καλύτερες των σχέσεων, κάτι που τελικά φαίνεται να του στοίχισε και τη θέση.

Ωστοσο, ο ίδιος ο πρώην γ.γ. φέρεται να υποστηρίζει ότι ο ουσιαστικός λόγος της παραίτησής του δεν είναι άλλος από την άρνηση του Παπακωνσταντίνου να δεχθεί το πρόγραμμα των 70+1 σημείων για αύξηση των κρατικών εσόδων και πάταξη της φοροδιαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.